Lòt në Detin e Zi/ Ali përgëzon Tahirin

Në shtëpinë e Vedatit ikin dritat ndaj dhe detyrohen të ndezin qirinj. Truprojat kanë ikur të gjithë përveç dy prej tyre, të cilët janë aty për kujdesin e Jiitit. Gjatë kësaj kohe, edhe Tahiri me Nefesin janë rrugës për të zbatuar planin e tyre. Nga era që fryn, do rrëzohet qiriu në dhomën e Jiitit, gjë që do të shkaktojë hapjen e zjàrrit. Nga jashtë, skenën e shohin Tahiri me Nefesin,të cilët vrapojnë për të shpëtuar djalin e tyre. Tahir thyén derën e shtëpisë dhe arrin të hyjë brenda, duke mbërritur në kohë për të shpétuar Jiitin.

Sakaq, Vedatin e telefonon avokatja për t’i treguar se ka rënë sistemi alàrmit në shtëpinë e tij. Ajo është shqetësuar se diçka ka ndodhur por ai nuk e merr aspak seriozisht. Si çdo herë tjetër, ai i flet me arrogàncë dhe vazhdon bisedën me vëlla Fikretin, sikur të mos kishte ndodhur asgjë. Ai mendon se biseda ishte thjesht një alàrm pàniku, fàllso.  Pasi mbërrijnë në shtëpi, Ali merr Tahirin veçmas për të analizuar situatën më detajisht.Ulas Tuna Astepe and Irem Helvacioglu in Sen Anlat Karadeniz (2018)

Ai është tejet i lumtur që kanë arritur ta shpëtojnë djalin dhe se ndodhet me ta, por sipas ligjeve të shtetit, ai ka thyer një rregull që mund t’i rrezìkojë atij bùrgun, në varësi të Vedatit. Por Tahir nuk shqetësòhet aspak. Ai i kërkon shokut të tij ta urojë pasi Jiit e ka thirrur atë ‘ baba’ dhe kështu ai është bërë me fëmijën e tij. Brenda në shtëpi ndodhet Nefesi me Jiitin.

Ajo i ka bërë dush djalit të shpëtuar nga flàkët dhe tashmë po bisedon me të. Jiit i thotë se dëshiron shumë që ta thërrasë Tahirin baba, por ka frikë se kjo do e névrikosë. Fillimisht Nefes nuk e kupton arsyen e névrikimit por Jiit, i rritur me Vedatin si baba, ka menduar se të gjithë baballarët névrikosen. Ajo përqafon shumë djalin e saj dhe i thotë se vëlla Tahiri do ishte shumë i lumtur nëse Jiit do e thërriste atë ‘baba’.

Ulas Tuna Astepe in Sen Anlat Karadeniz (2018)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*