Lot në Detin e Zi/ Ali dhe Esma zhvéndosen tek Osmani

Xhaxha Osmani ndodhet i vetém në shtëpi, pas martesës së mbesës së tij. Ai e ndjén shumë mùngesën e saj sepse ishte mësuar të jetonte me të. Por, ashtu siç është në mendime, xhaxha Osmani kthjéllohet nga tròkitja derës. I çùditur, shikon pas portës Tahirin me Nefesin. Ato i kérkojnë léje për të kaluar natën në shtëpinë e tij. Pas pak sekondash, dera trokét sërish. Kësaj rradhe është Mustafai me Asijen.

Edhe ato kanë ardhur për të kaluar natën pranë xhaxha Osmanit pasi ndihen kéq që ai ka mbétur fillíkat i vetém. Teksa mendojnë se si të sistemohen për të fjetur, dera tròket sërish. Aliu me Esmanë kanë lénë muajin e mjaltit, kanë djégur biletën sepse nùk u ka bërë zemra të íkin. Të gjithë kalojnë natën në shtëpinë e Osmanit, ndërsa të nesërmen gjatë ngrénies së mëngjesit, do kenë një làjm shumë të bukur për të.

Duke qenë se Osmani nuk prànon të shkojë në shtëpinë e Alisë e ta bezdísë, Aliu dhe Esma véndosin që të shkojnë ato në shtëpinë e tij. Sakaq, Tyrkani i kérkon Tarikut që të héqë dorë nga martesa me Merxhanin, por ai as që lòdhet për t’iu përgjigjur. Ai shkon në shtëpi, ku i gjén të gjithë të mblédhur. Tariku i trégon Nilyferit se ka qenë Genxho ai që ka çuar në deprésion dhe çménduri të ëmën.

Ndaj, ajo duhet të ketë kujdés pasi në të njëjtën rrugë po e çon edhe vetë Nilyferin. Nga ana tjetër, Meleku ndodhet e vétme, në mes të híçit. Ajo shkruan me djalin e panjòhur, të cilit i kërkon t’i shkojë pranë në ndihmë. Për të kërkuar Melekun, Ferhati dhe Hazani kanë shkuar pranë Fikretit. Ai mbledh njerëzit e tij dhe dalin në kérkim, por më kòt.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*