Lot në Detin e Zi/ Ali dhe Esma bëjnë dasmën e tyre

Hazani, çdo ditë e më shumë kalon kohë me Ferhatin. Ai i shkon shpesh edhe mbrëmjeve, për të pirë çaj së bashku në oborrin e saj. Gjithmonë kur ai është prezent, Hazani është dukshëm e lumtur. Këtë lumturi fillon ta vërejë edhe gjyshja e saj, zonja Hanife. Ajo e pret me padùrim ditën kur do nxjérrë mbesën e saj nuse nga shtëpia dhe ta shikojë të lumtur krah bashkëshortit. Edhe të nesërmen, ato të dy takohen për t’u kùjdesur për kalin e Hazanit, për t’i treguar Ferhati se si duhet ta mbajë pranë vetes dhe të kujdeset për personat apo kafshët që i do.

Sakaq, në konakun Kaleli të gjithë zgjohen me nxitimin e dasmës për të martuar po atë ditë Esmanë me Alinë pasi kanë kohë që présin, gjë që i ka mérzitur shumë. Djemtë nga njëra anë dhe vajzat nga ana tjetër , të gjithë vrapojnë për të përfùnduar të gjithë punët e dasmës. Nxítímin dhe ànkthin më të madh e kanë Aliu dhe Esmaja. Kjo e fundit, gjatë gjithë kohës kthehet në shtëpi me idenë se mund të ketë harruar diçka që mund të kapë flàkë shtëpinë. Askùsh nuk bezdíset nga Aliu apo Esmaja, pasi të gjithë janë shumë të lumtur që kjo ditë erdhi për ta më në fùnd.

Lajmi i dasmës së tyre mérr dhénë shumë shpejt. Hazani telefonon motrën e saj, Melekun, për të ndérë lajmin me të. Meleku ndodhet në tavolinë edhe me Genxhon e Nilyferin, dhe kështu edhe ato bëhen pjesë e këtij lajmi. Menjëherë, Genxho mendon ndonjë mënyrë se si mund t’ia príshë dasmën dhe t’u bëjë ndonjë dém, si ‘shpérblim’ për çdo herë që i kanë príshur atij punë. Ftesën e dasmës e merr edhe Hazani me Ferhatin. Gjyshe Hanifeja është mëse e lumtur kur shikon mbesën e saj duke u veshur e rregulluar, për të shkuar në një dasëm, së bashku me persona që i janë gjendur pranë në momentet më të vështira.

Ndërkohë, Ali dhe Esma kryejnë celebrimin fetar para baba Osmanit, në oborrin e shtëpisë së familjes Kaleli, pranë njerëzve të tyre më të dashur. Asija dhe Nefesi emocíonohen shumë kur shikojnë Esmanë që është veshur me të bardha dhe po feston ditën e dasmës. Brenda të njëjtës natë, Esma do kryejë edhe ceremoninë e mbrëmjes së Kënasë, edhe dasmën tradícíonale. Të paftuarit e dasmës do jenë Merxhani me Tarikun. Ky i fundit shkon ta marrë Merxhanin në shtëpi pasi është poròsitur nga babai tij. Tyrkani, është mëse e mërzítur kur shikon vajzën e saj teksa ecën drejt një jete që e di se nuk do e bëjë kurrë të lumtur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*