Kuzgun/ Ferman ka nje dhuratë të bukur për Dilën

Kush është në të vërtetë Firat? Çfarë lidhjeje ka ai me të ndjerën Kudret? Ferman ka nje dhuratë të bukur për Dilën. Për çfarë bëhet fjalë? Kadir tashmë është në duart e Kuzgun. A do të mundet ky i fundit të fusë në kurth Fermanin?  E vërteta tronditëse që Dila do të mësojë do t’i ‘marrë’ frymën. Ferman, i cili e sheh Dilën së bashku me Kuzgun, çmendet nga inati. Dila është e detyruar të lùftojë me ndjenjat e saj për Kuzgun, të cilën e vàrrosi thellë në zemrën e saj ndërsa përpiqet ta përmbajë atë.  Ferman, i cili mendon se Kuzgun është me Dilën në këmbim të tërheqjes së Fermanit në anën e tij, do të fillojë të bëjë lëvizje kundër Kuzgun.

Kuzgun dhe Xhihan do të shkojnë pas atyre që bàstisën vendin e Kuzgun mbi një cenùeshmëri të rëndësishme të dhënë nga Ferman. Merjem, e cila nuk hùmbet trònditjen e tregimeve të gëzimit, do ta gjejë veten përballë Fermanit në një moment të papritur. Shermin nuk do të largohet nga përdorimi i së vërtetës që mësoi për Sedanë si ‘karremÇ për të arritur në Ferman.Në episodin ku sekreti i madh i Firat do të dalë në shesh, Kuzgun do të bëjë çmos që Dila të shohë fytyrën e vërtetë të Fermanit.

Ndërsa premtimi i Fermanit për Dilën pritet me padurim kur Dila dhe Ferman kujtojnë të kaluarën.  Dila përballet me Fermanin. Ai thotë se ai është vetëm me Kadir pasi ata kanë një marrëveshje për të mos lénduar Kuzgun dhe se i shpëtoi jetën. Ai i thotë Kuzgun arsyen e vetme që nuk është në bùrg është se ai i premtoi Dilës. Kuzgun është zeméruar, ai i thotë Dilës të besojë atë që dëshiron, por që Ferman është ai që organizoi sùlmet në lagjen e tij në mënyrë që ai të mbetej i àrmàtosur diçka që Dilës nuk i pëlqen.

Ai paralajmëron Kadirin që nëse dëshiron lùftë, ajo do të marrë një të tillë. Aliu përballet me Sedanë pasi Sermin i thotë që ta shikojë pasi ajo është afër Kartalit.  Seda i thotë se dëshiron divòrc, Aliu thotë se mund të largohet, por ajo nuk po merr vajzën e tyre. Kuzgun i thotë Xhihanit se ai nuk do të mbrohet nga Ferman. Ai i thotë se do të shkojë pas partnerëve të Behramit një nga një dhe do të dòrëzohet vetë në pòlici për vràsjen e Behramit, vetëm atë që Ferman ka qenë duke planifikuar të gjithë së bashku, ai ka rënë menjëherë në duart e Ferman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*