Kuzgun/ Ali mundohet t’i trazojë mendimet Fysunit

Shermin do trokasë në derën e Merjem Xhebexhisë. Ajo, duke i kërkuar leje të futet brenda, i jep në dorë ftesën e dasmës së organizuar për martesën e Dilës me Kuzgunin. Duke përdorur mirësjelljen dhe oratorinë, Shermin propagandon se duhet të ndalojë kjo ármiqësi mes dy familjeve, pasi Dila me Kuzgunin lidhën jetën së bashku. Dita e dasmës vjen shumë shpejt, dhe pasi sheh fëmijët që janë bërë gadi, Merjem gjithashtu vendos të shkojë.

Kuzgun do habitet dhe madje acárohet kur t’i shohë ata në mes të dasmës, pasi nuk do që familja tij të përfshihet me ato lloj njerëzish. Ai mundohet t’i dërgojë me të mirë dhe duke ua arsyetuar përse-të por derisa ato ikin, Kumru arrin të kryejë me sukses planin e saj. Ajo vendos aparate përgjuese në shtëpinë e Bilginëve. Ali mbërrin përsëri në servisin e Kartallit. Ai mundohet t’a qetësojë për vrásjen e paplanifikuar të Teos.

Duke u zbehur dyshimet se mund të përfundojë në bùrg, Ali i thotë se ármën e ka ai vetë në shtëpi dhe të sigurtë. Por, Kartall do kërkojë që t’a ketë ai vetë ármën. Si një aktor shumë i mirë dhe i shtirur, ai bën çfarëdo që t’i thotë Kartalli, vetëm për t’a pasur të tijin dhe me besim të plotë. Kartall do marrë ármën me të cilën ka gjuájtur Teon, duke dashur të vetëmbrohet, dhe do e hedhë në det.

Kumru arrin të mësojë të vërtetën. Sherifin, nuk e ka vrárë plágosjá nga Kuzguni, e ka vrárë fishja e tërhequr nga Bora në spitál. Ajo, bashkë me të gjithë të dhënat, troket në zyrën e Sherminit. Ajo i paraqet letrat mbi tryezën e saj dhe ato do bien si b0mbë mbi kokën e Sherminit. Kjo e fundit, menjëherë niset për tek Bora. Ai e pranon çfarë ka bërë, dhe thotë se arsyeja ka qenë për të mos e lejuar të jetonte i paralizuar dhe duke vuájtur shumë…Lajmin e vrásjes së Sherifit, Kumru do e përcjellë edhe tek i vëllai, Kuzguni. Kështu, ajo e lë të dijë se po ia ruan shpinën. Me l0t në sy ato përqafohen shumë gjatë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*