Kudo Bashkë/Demiri thýen gotën nga xhelozia

Demiri ndòdhet në lokalin e Vedatit, duke i treguar letrat e grìsura që ai i ka mblèdhur, për të kuptuar se nga kush i vijnë çokollatat dhe lulet Selinës. Vedati i kujton se ajo nuk do e prèsë gjithë jetën, ndaj bën mirë të shpèjtojë e të mos i mbajë më mèri, ndryshe të tjerë do e zënë atë. Sërish, Demiri hìqet sikur nuk i intèreson nëse Selina do jetë me dikë tjetër, por Vedati vazhdon ta ngàcmojë duke i thèksuar se nëse ai do vàzhdojë të qëndrojë i indìnjuar, i ftohtë dhe indìferent, atëherë Selina me të vërtetë do làrgohet nga shtëpia, por dorë për dore me dikë tjetër, duke ecur drejt tavolinës së martesës.

Nga ato fjalë, Demiri thýen gòtën me dorën e tij dhe làrgohet pa pranuar ta mjèkojë. Ai shkon në shtëpi ku gjèn Selinën duke e prìtur dhe e fton që të bëjnë pròvat që u ka lënë me shkrim Benjamini. Ndër to, ato bien dàkord vètëm për pìkën ku ai u kërkon që të rrèfejnë para njëri tjetrit diçka që nuk e kanë folur àsnjëherë më parë, me àskënd tjetër. Selina vendos të flasë e para, dhe mes lòtësh e duke e mblèdhur veten, tregon se në fëmijëri, ajo kishte sàjuar një histori, si fëmijë i vogël. Selina kishte thënë se në det jetonin vajzat e detit.

Një ndër shoqet e saj, ishte hèdhur në det për t’i gjètur ato vajza. Për fat, ajo kishte shpètuar por si rrjèdhojë e asaj gjëje, Selinën e kishin dërguar në fshatin e gjyshes, ku ajo çdo ditë i thoshte se të gjitha hùmbjet në jetë do i kishte si dènim për çfarë ka bërë. Atë e kishin shkèputur nga e gjithë shoqëria dhe të afërmit dhe prej asaj dite, Selina jetonte me frìkën se do i hùmbiste të gjithë. Ndërsa Demiri, tregon se frìkën që ajo ka pasur në ëndërr, ai vetë e ka përjetuar në moshën 6 vjeçare, kur nëna tij donte të làrgohej, së bashku me Demirin.

Babai tij i kishte thënë fshèhurazi se nëse nuk do làrgohej me të ëmën, atëherë ajo do detyrohej të kthèhej në shtëpi,ndërsa nëse ai do làrgohej, ato të dy do divòrcoheshin dhe fàji do ishte i Demirit. Ndaj dhe Demiri kishte qëndruar, por nëna tij nuk u kthye më kùrrë. Pas asaj historie, Selina kërkon t’i afròhet, por Demiri nuk e lejon. Të nesërmen në mëngjes, Merve mes lòtësh dhe gjithë kolegët e saj, përcjèllin dhe përshëndeten me Borën që do largohet nga Stambolli, pa afat të càktuar kohor, gjë që dhèmb ende më shumë për Mervenë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*