I PABESI/ Dikush tjetër mëson sékretin e Derinit

Halukut i vjen një fàturë nga bànka, ku i tregohet se gruaja tij Gonyli ka shpènzuar një shumë marràmendëse, prej pesë mìlion lírash túrke. Sapo ajo futet në shtëpi, Haluku kërkon menjëherë të dijë se çfarë ka bërë ajo me një shumë të tillë parash dhe teksa kërkon llògari, ulèrèt. Gonyli tregon se Vollkani kishte nxjèrrë shtëpinë në shitje dhe që të mos përfundonte tek dikush tjetër, e bleu ajo por kjo përgjigje sjell një ulèrìtje shumë më të madhe nga ana Halukut, i cili shòkohet, pasi atë shtëpi e ka blerë ai, ndaj tèorikisht dhe praktikisht, Gonyli ka shpènzuar aq para për një shtëpi që gjithsesi atyre u përkiste.

Haluku përmend vazhdimisht fjalët ‘paratë e mia’, gjë që bën që Gonyli të irrítòhet ende më shumë se ai, aq sa pàketon gjërat dhe vendos të shkojë tek vëllai saj Melihu. Në ato momente, Melihu sapo është sùrprizuar nga një darkë e paprítur dhe shumë elegante që Bahari e ka përgatitur, vetëm për t’i treguar se do bëhen me fëmijë. Të dy entùziasmohen së tepërmi dhe përlòten nga lájmi, që aq shumë e donin por edhe që i kishin prèrë shprèsat. Menjëherë pas làjmit, në derë troket Gonyli, me valixhe të tëra pas vetes, që akomodohet në shtëpinë e tyre pà e ftuar njeri.

Bahari nuk e kúndërshton, duke kuptuar se me të vërtetë ka ndodhur diçka me rëndësi që ajo është larguar nga shtëpia. Ndërkohë fëmijët e saj kanë marrë një ftesë nga Vollkani, për të provuar ushqimet e restorantit të Selçukut dhe në ato momente ndodhen aty, ashtu siç rastësisht atë natë edhe Asja me Derjën do darkojnë në po të njëjtin vend. Derini névrìkoset shumë, por e përmbàn veten maksimalisht dhe madje tenton të hèdhë një hap drejt Selçukut, duke e pranuar si vëllanë e saj. Po atë natë në restorant, do vijë edhe Xhereni, e dashura e Selçukut që para Nilit, e làjmëron atë se ka vendosur të mos largohet më.

Nga të gjitha anët, ajo darkë është shumë e ténsìonuar, gjë që do vazhdojë edhe ditën tjetër, për Vollkanin, i cili ka marrë këshillën e Selçukut dhe po híqet sikur është afruar shumë me Derinin, vetëm që ajo të motivohet e të ecë sa më shpejt. Ndërkohë Asja atë ditë do shkojë me pácìentin e saj në vendin e ngjàrjes, ku ai do kujtojë një fràgment, se si i acàruar ka hédhur telefonin nga dritarja. Për të biseduar më gjatë, Asja e fton në shtëpinë e saj në mbrëmje. Vollkani gjithashtu do shkojë i paftuar ndërsa Derini që po shkon tek daja saj, ndalon para shtëpisë së Asjës kur shikon makinën e Vollkanit dhe fshèhurazi, Melihu e shikon duke u ngrìtur në këmbë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*