I PABESI/ Derini máshtron Vollkanin me shtatzani të rrème

Derini nuk heq dot dorë nga Vollkani. Ajo vijon t’a presë në shtëpi me të njëjtin entuziasëm si përherë, duke i premtuar vajzës së saj se babain do e kenë gjithmonë pranë vetes. Por Vollkani vijon të shkojë tek Asja, edhe pse kësaj rradhe në një formë tjetër. Që në derë kur i troket, ai i betohet se kjo është hera e fundit që do e shqètësojë, ndaj Asja e pranon brenda. Para Asjës, Vollkani nis të tregojë se si gjithmonë e ka ndjerë veten pòshtë saj, se si është ndjerë gjithmonë i pamjaftueshëm dhe ka pasur présion për t’iu afruar asaj, por Asja nuk e jústifikon trádhtinë e tij me asnjërën prej arsyeve që ai përmendi.

Edhe pse Vollkani pranon se ia ka shkàtërruar jetën të dyjave, edhe asaj edhe Derinit, Asja sërish i thekson se ai nuk i intereson aspak ndaj tani mund të largohet. Duke i premtuar se nuk do e shqètësojë kurrë më, Vollkani largohet. Ndërkohë në shtëpinë ngjitur, ndodhet Melihu pranë Baharit. Ai i tregon situatën me Derinin dhe se sa i dyzuar është, nëse duhet të tràdhtojë profesionin apo familjen e tij. Melihu tregon se pas vdèkjes së prindërve, Gonyli dhe Haluku kanë qenë prindërit e tij dhe asnjëherë nuk do ua kthejë dot çfarë kanë bërë ato për të. Atë natë, Bahari mëson diçka më shumë mbi Melihun; faktin që ai viziton shpesh fëmijët jetìmë.

Melihu tregon se sa i afërt ndihet me fëmijët që në një formë apo një tjetër nuk i kanë prindërit në jetën e tyre, ndaj ka zgjedhur të jetë shpesh pranë tyre. Teksa një dashuri e re lind mes tyre, në anën tjetër një dashuri tjetër thuajse është trètur tërësisht. Selçuku vijon të shkojë pas Nilit por kësaj rradhe do shikojë që ajo do dalë nga taksia bashkë me një djalosh. Në taksi, përveç djaloshit që është kushëri i Pelinit, është edhe Pelini vetë. Selçuku bën skena xhelòzie por Nili i bën të qartë që ai nuk ka asnjë të drejtë tek ajo dhe madje duhet të largohet e t’a lërë të qetë.

Po atë natë, në shtëpinë e Vollkanit ku Derini po fle e vetme në krevat, ajo përjeton një màkth shumë të réndë, sikur tenton t’i përngjajë Asjës por askush nuk e do dhe të gjithë e akùzojnë se ajo po tenton t’i hélmojë. Për shkak të màkthit që e zgjon nga gjumi, ajo do e gdhijë zgjuar. Ditën tjetër do jetë në dyqanin e saj kur Vollkani i shkon pranë që t’a marrë për të bërë kontrollin e shtatzanisë së saj. Vollkani ende nuk e di se Derini e ka déshtuar fëmijën prandaj Derini pánikoset dhe bën të pamundurën që t’a vonojë vizitën, derisa të gjejë një zgjidhje se si mund të shpëtojë nga ajo situatë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*