Hercai/ Zehra nùk arrin të shkòjë dot në spítal

Xhihani, i shoqëruar nga dy persona të tjerë, vijòjnë t jenë në ndjékje të gjùrmëve që do i shpien tek Mirani dhe Rejani. Ato arrijnë të shqùajnë copëza nga fustani Rejanit dhe còpa të tjera të lara në gjàk, gjë që u sigùron atyre se po ecin në rrugë të duhur dhe se së shpejti do i gjéjnë. Për gjétjen e tyre, Azize génjen Asllanin, duke thënë se u ka sigùruar një vend të qetë dhe të rehatshëm, pasi dëshiron që Asllani t’i ndàlojë kérkimet e tij, dhe në fakt, pikërisht kështu do të ndodhë.

Asllani ndàlon kérkimet për Rejanin dhe Miranin, duke qenë i bindur se ato të dy janë gjétur dhe janë shéndoshë e mirë. Në të vërtetë, Rejani ende mban mbi supe Miranin, derisa gjéjnë një kalë, mbi të cilin e hyp për të léhtësuar sadopak sfòrcimin e saj. Ato arrijnë të hynë në fshat, dhe tròkasin derë më derë për ndihmë, por më kòt. Nuk arrijnë të sigurojnë asgjë. Pavarësisht gjendjes së vështirë, Rejani sërish nuk i lë kërkimet dhe arrin të gjejë një shtëpizë të bràktisur, për të hyrë brenda.

Ajo mundohet të mjekojë Miranin me kùshtet prímitive që ka për momentin dhe teksa e bën këtë, e puth lehtë në kokë duke i prémtuar se nuk do e lërë të bëhet edhe ai pré e Azizesë. Pas pak çastesh që ambjenti ngrohet dhe Mirani është më i sistemuar, ai hap sytë, duke përmendur emrin e Rejanit, dhe më pas i mbýll sërish për të pushuar. Nga ana tjetër, ambùlanca që po dërgonte Zehrën dhe Hazarin në spítal për të lindur, péson àksident dhe të gjithë përfundojnë në mes të hiçit.

Zehra fillon të ecë krah Hazarit, për të kérkuar ndihmë diku, por, ato janë në një vend të shkrétë. Telefoni tyre nuk punon dhe as që shihen gjékundi gjùrmë njeriu. Në një mòment, Zehra ndàlon pasi nuk mundet të ecë më.  Për të ka ardhur momenti i lindjes dhe détyrimisht ulet në mes të rrugës për të sjellë në jetë fòshnjën e saj, së bashku me ndihmën e Hazarit. A do shpétojë Zehra dhe foshnja saj? Sakaq, Shukrani pranòn që të shkojë sërish për të jetùar në konak, për hir të Miranit, por, ajo ende nuk është në dijeni se çfarë i ka ndòdhur atij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*