Hercai/ Sulltana méson një të fshéhtë të Azizesë

Mirani vjén në vete pas shérbimit që mùndohet t’i bëjë Rejani. Ato të dy përqafòhen me màll dhe Rejani falenderon Zotin që ia fali sërish Miranin. Ky i fundit, pròvon të bëjë shàka me Rejanin gjòja se ai ka dhémbje të pàdurueshme, por mérzia Rejanit e bën të ndàlojë menjëherë. Ai i trégon se e ka dégjuar kur Xhihani e kércénoi atë me jétën e tij. Rejani kérkon të dijë se çfarë ndòdhi ekzàktësisht një natë më parë, dhe gjàtë të fòlurës, Mirani méson se Rejanin e ka sjéllë Haruni në atë vend.

Menjëherë ai béhet xhéloz dhe krijon pòlemika duke shkàktuar debàte. Rejani làrgohet që aty, për t’u qétësuar jashtë, duke théksuar se në një ményrë apo një tjetër, Mirani gjithmonë do gjéjë vend për të gjétur një gàbim në ngjàrjet e tyre. Rejani kthéhet brénda dhe Mirani kérkon fàlje por ia shpjégon se të gjitha xhélozitë i ka nga dashuria e madhe që ndjén për të. Nga ana tjetër, Zehra dhe Hazari kanë arritur të shkòjnë në spítal dhe Zehra së bashku me fòshnjën màrrin mjékimin e duhur.

Sado që Hazari kërkòn që ajo témë të mos rihàpet më, Zehra sërish e rihàp. Ajo i thotë se nuk e ka bésuar aspak Ajlën dhe se as ai nuk duhét ta bésojë. Së paku, për të qénë i sigurtë, ai duhet ta ndjékë këtë çéshtje deri në fùnd  dhe të mésojë të vértetën me sytë dhe veshët e tij. Sakaq, Gonyli ka dàlur nga shtëpia me shumë eùfori dhe lòt në sy. Ajo ràstësisht shikon Fëratin dhe i shkon pranë. Ai alàrmohet nga gjéndja në të cilën e shikon dhe Gonyli i tregon se Azize ka vendosur të vràsë Miranin.

Të dy së bashku nisén për të kérkuar Miranin që ta shpétojnë nga duart e Azizesë dhe plànet e saj djàllëzore. Të njëjtën gjë bén edhe Sulltana. Me një frýmë ajo mbérrin në oborrin e shtëpisë të së birit, Asllanit. Ajo i trégon se Gonyli, motra tij ndòdhet në duart e Azizesë dhe ajo do e vràsë,ndaj duhet të shpéjtojë. Asllani, pa e ménduar aspak, thotë se tashmë u mbùsh kùpa dhe mérr të niset për në kònakun e babait të tij të ndjerë, për të marrë hàk njëherë e mirë nga Azizeja, por atë e ndàlon Mahfuzi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*