Hercai/ Rejani i jep lamtumirën Miranit

Sulltana me Asllanin takohen fshéhurazi për të diskutuar se si do e sjellin fundin e gjyshes së tij, Azizesë, e cila prej vitesh e vitesh me rràdhë ka vepruar vetëm sipas kokës së saj, duke mos vénë askénd në listë dhe duke krijuar shumë polémika. Sulltana insíston që Asllani të japë letrën, ndërsa Asllani nuk ka guxím t’i tregojë se e ka djégur atë letër, ndàj gjen justífíkíme të tjera. Sipas Asllanit, do e prékin aty ku i dhémb më së shumti.

Ndërkohë, vetë Azizeja shkon në shtëpinë e Asllanit, pa e lajméruar. Duke mos e gjétur aty prézent, ajo véndos që ta présë në zyrën e tij. Teksa studion detajet e zyrës, rastësisht prék një objekt të vogël teknologjik, i cili me një buton, do i hapë Azizesë muret dhe do e njohë me galerinë e fotove që Asllani ka mblédhur nga përndjékja e Rejanit. Kjo botë e panjohur për Azizenë do e bëjë atë të kuptojë shumë.

Megjithatë, Azizeja nuk làrgohet që aty, pasi kërkon të ballàfàqohet me Asllanin, që t’i bëjë të qartë se ajo është gjithmonë një hap para tij, ose së paku, një hap paràlelisht me të. Asllani vjen dhe çudítet kur e gjen aty. Menjëherë, Azizeja kërkon shpjégim për konflíktin që ai ka pasur me Miranin, dhe i kujton atij se Mirani nuk bën fjalë pa pasur një shkàk të madh, si dhe i thékson se ai nuk héq dorë nga Rejani dhe kùrrë nuk do e bëjë.

Nga ana tjetër, Mirani shkon të takojë Rejanin në shtëpinë e saj pasi Melikeja nuk i përgjigjet telefonatave. Ai prét me orë të tëra, derisa ndérmjet motrës së Rejanit, arrín ta takojë atë. Mirani kërkon vazhdimisht falje për sjelljen e tij ndaj Asllanit pasi nuk arrín ta kòntròllojë dòt xhelòzinë që ndjén ndàj saj, por Rejani i thotë se gjërat mes atyre të dyve nuk po ecin, ndaj detýrimisht ajo do làrgohet me babanë dhe motrën, me shpresën që làrgësia do u japë kònkluzíone të qarta.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*