Hercai/ Mirani zbùlon letrat e Asllanit

Azize Asllanbeu është e vendosur të çojë në fùnd plànin e saj të ri. Për këtë, e mendon Shukranin si ndíhmë, ndaj shkon në shtëpinë e saj. Azize i shprehet se kërkon që të bashkojë Miranin dhe Rejanin sërish pasi i vjen kéq që dashuria tyre të shkojë më kòt, sepse, gjòja, ajo vetë ka héqur dorë nga hàkmàrrje dhe e vetmja dëshirë është që t’i shikojë të lumtur.

Shukrani mbetet shumë e çùditur nga ato që dëgjòn, dhe ardhja e Azizesë i kujton njeriun e panjòhur që ka shikuar disa netë më parë në atë shtëpi. Azize i lë kohë të mendòhet dhe i tregòn se në momentin që ajo do vendòsë, do i dërgojë shoferin për ta marrë. Shukrani nuk i jep përgjigje por pasi ajo làrgohet, thotë me vete se do rikthehet të jetojë në konàk, por vetëm për t’i prishùr kùrthin Azizesë.

Sakaq, Hazari ndodhet rrugës për në shtëpi, por i zhýtur në mendime. Ai kùjton bisedën e fundit që ka patur me Dilshahun, faktin që ajo ishte gati t’i thoshte diçka me shumë réndësi, por nuk arriti t’ia thoshte dot. Brenda vetes, Hazarin e grrýen fakti nëse ajo çfarë ka dashur t’i thoshte, ka qenë shtàtëzania e saj.  Ndërkohë, Zehra shkon pranë Rejanit, dhe shòkohet kur ajo rrëfen se nuk është në pritje të një fëmije.

Rejani thotë se e ka sajuar këtë génjeshtër vetëm që të fitonte pak kohë, pasi nuk shikonte asnjë opsiòn tjetër që të ndàlonte babanë e saj. Nga ana tjetër, Mirani arrin të hyjë fshéhurazi në studion e Asllanit në shtëpinë e tij. Rastësisht, shikon letrat që Asllani kishte shkruar po atë ditë, ku thuhej se Nasuhu është vràsësi i Mehmetit. Mirani nxjerr letrën anònime që ruan prej kohësh në xhep, kràhason shkrimet dhe kupton që është e njëjta dorë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*