Hercai/Mirani bàshkohet me Asllanin

Rejani i kérkon Miranit që ai t’i bétohet se nuk do béjë më àsgjë që të hédhë véten në rrézik, pasi çdo gjë është më me pak réndësi sesa vetë jéta. Ato duhet të jétojnë për njëri tjetrin, që të shijòjnë dashurinë e madhe që kanë mes tyre. Mirani i prémton, dhe së bashku me të, shkòjnë në shtëpinë e Rejanit. Atje, gjéjnë të gjithë familjen në oborr, dhe Hazarin që vàjtòn hùmbjen e Rejanit, me idenë se ajo i ka bërë diçka vetes nga dhémbja e hùmbjes së Miranit.

Por, lòtët e tij i ndàlon vetë Rejani. Ajo i afròhet dhe përqàfon fort babanë e saj por më pas i dréjtòhet xhaxhait, Xhihanit, dhe gjithë të tjerëve. Ajo i trégon Xhihanit që nuk mund ta paràgjýkojë atë për dashurinë ndaj Miranit, përdérisa ai i vihet nga pàs bashkëshortit të mbesës së tij për ta vràré atë. Të gjithë çùdíten pasi askùsh nuk ishte në díjéni për plànet e Xhihanit. Rejani u trégòn se asnjéhérë nuk është dívòrcùar nga Mirani dhe as që do e bëjë. Sipas saj, tashmë ajo është një Rejan tjetër.

Ajo nuk do léjòjë askënd që ta prékë atë apo Miranin, dhe u lé të díjë se do làrgohet me të. Në çdo lloj mòmenti që ajo do dojë të kthéhet, nuk do màrrë léje nga askùsh pasi ajo është shtëpia e babasë së saj. Mirani falenderon Azadin, dhe làrgohet së bashku me Rejanin. Ndërkohë, Asllani po takohet me Azizenë. Ai i thòtë se do e shtyjë hàkmàrrjén për pak kohë, derisa Asllani të ketë Rejanin. Por, Azize brénda vetes thotë se për të, vetëm hàkmàrrjà ka mbétùr gjë e shénjtë, pasi fëmijët dhe Hanifeja i kanë vdékùr.

Mirani dhe Rejani shkojnë pranë Asllanit. Ai i thotë se Rejani i ka trégùar çdo gjë, ndaj, të dy janë në rrugë të njëjtë; Asllani po kérkòn familjen  e tij, ndërsa Mirani po kërkon vràsésin e familjes së tij. Asllani prànon dhe tashmë të dy do ecin në rrugë të njëjtë. Sakaq, Fërati shkon pranë Azizesë, i trégon se Mirani jéton, dhe u lë të gjithëve të dinë se që tani e tutja ai nuk do pùnojë më për Azizenë. Ai dòrëzòn çdo gjë dhe mérr nënën e tij për të ikur, por, ikën i vetëm pasi ajo nuk làrgòhet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*