Hercai/ Hanadani planífíkon kundér Rejanit

Fërati, shkon në mbrëmje në shtëpi, dhe gjen Gonylin në sofrën e ngrénies. Ai mùndohet t’i qëndrojë pranë dhe t’ia làrgojë nga mendja dashurinë e pamùndur që ajo ndjén, por më kòt. Gonyli insíston shumë tek Mirani dhe e nérvòzon fakti që ajo mendon se Rejani e ka divòrcuar atë por ai sërish éndet pas saj. Fëratin e làrgon që aty ardhja e Azizesë. Ajo mirëprét Gonylin në shtëpi dhe i shpréh sa e lumtur është që e ka mbesën pranë.

Por, Gonyli i kujton se nuk ka ardhur për të dhe as që është shtëpia e saj, por është rikthýer në shtëpinë e babait  të ndjérë. Nga ana tjetër, Rejani dhe Mirani kalojnë orë të tëra mes lòtësh, duke menduar takimin e tyre të fùndit i cili ishte shumë i dhémbshém. Rejani ngríhet në mes të natës, ulet në kuzhinë dhe fillon të gatuajë, deri në mëngjes kur i pari zgjohet Azati.

Ky i fundit provon t’i qëndrojë pranë dhe t’i kujtojë se do jetë gjithmonë për ta mbrojtur, por Rejani ka fríkë t’i rikthéhet sërish gabímeve të kaluara dhe të lërë vend për kéqkuptime. Bisedën e tyre e përgjon fshéhurazi Handani. Ajo shpréhet se do e nxjérrë Rejanin nga udhét e jetës së tyre dhe menjéherë telefonon nënën e Rejanit, Zehrën. Ajo i tregon se Rejani është divòrcuar nga Mirani por nuk mùnd ta lënë pranë Azadit.

Ndàj, si nëna e saj, ka Zehra detyrë që të bëjë diçka. Sakaq, Rejani ndihet shumë e pénduar që i ka folur Miranit aq réndë. Shqétësimin e saj e shpréh me Melikenë, e cila e këshillon ta telefonojë Miranin dhe t’ia thotë gjërat si i ndjén. Rejani ashtu bën. Telefonon Miranin, pa e ditur se pranë tij ndodhet nëna e saj, Zehra. Kjo e fundit, i thékson Miranit se kësaj here do veprojnë më me kujdés dhe nuk do lejojnë askénd të bëhet pré e Azizesë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*