Hercai/Gonyli qéllòn Miranin

Gonyli dhe Fërati janë në kérkim të gjétjés së Miranit. Ajo kríjòn shumë pànik në makinë, ku dhe i bíe vàrësja e qàfës. Fërati e mérr dhe shíkon që në të ka vàrur fotografinë e saj dhe të Miranit. Gonyli thotë me krénari se asnjëhérë nuk do héqë dorë së dashuruari atë. Ajo merr makinën e vetme dhe lë Fëratin në mes të rrugës. Ndërkohë, Rejani është pérbàllur me Xhihanin, i cili kërkon të dijë me dòemos vendòdhjen e Miranit. Rejani, jo vetëm që nuk i trégòn por i merr edhe àrmén nga brézi.

Ajo ia drejton àrmén xhaxhasë së saj, i cili prànon se do vràsë Miranin pàsi më mirë atë sesa një person të familjes së tij. Ai e qùan shumë të ùlët Rejanin që shkon pas një mashkulli të cilin gjyshi dhe babai saj kérkojnë ta vràsín. Teksa vrapon duke thénë me zë të làrtë ‘Miran mbàthjà’, Rejani bíe në një gròpë të màdhe. Xhihani e lë aty të vetme pàsi ajo sërish réfùzon të trégojë se ku është ai. Mirani e ka dégjuar zérin e Rejanit dhe është làrgùar nga shtëpia ku ato po qëndronin.

E pàra e gjén Gonyli Miranin. Ajo kërkon ta màrrë dhe të ikin që aty por Mirani nuk prànon të làrgohet pà Rejanin. Këtë e dëgjon edhe kjo e fùndit, e cila sërish i pérgjérohet Miranit që të làrgòhet. Gonyli i lùtet që të ikin, pasi që tani e tùtje çdo gjë do jetë ndrýshe dhe ato të dy do martohen pasi ajo është shumë e dashuruar, por Mirani  e shikon i tròndítur dhe i kùjton se deri në fùnd të jétës, ai do dojë vétëm Rejanin. Pranë tyre ndòdhet gròpa ku ajo ka rénë dhe Mirani afròhet që ta térhéqë.

Sapo ai i kthén shpinën Gonylit, ajo e qéllon me àrmé, dhe Mirani bíe pa ndjenja në dùart e Rejanit. Nga ana tjetër, Hazari ka dàlë në kërkim të së vërtetës mbi atésinë e Miranit. Këmbët e dérgojnë sërish në shtëpinë e Ajlës, por, përvéçse nuk e gjén aty, ai mëson nga komshinjtë se ajo është zhvéndosur nga ajo shtëpi. Në të njëjtën kohë, Haruni i dòrézon letrën e shumëkérkùar Asllanit, ku ky i fùndit e léxon në prani të tij. Ato mésòjnë se në të shkuarën, Azize dhe Nasuhu kanë pasur një fëmijë. A jéton endé ai ?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*