Doktori i Mrekullive/Gënjeshtra e Fermanit zbùlohet menjëherë

Prindërit e Keremit kërkojnë me pérulje që Aliu të mos i trégojë atij që është aq réndë i sémurë, por Ali e ka shumë të véshtirë që të mos i thotë të gjitha gjérat që di, e aq më tepër të génjejë. Ai shkon pranë Adilit dhe i trégon situatën, duke i théksuar se është e dréjta e pàcientit të dijë çfarë po ndodh me të, por Adili e kùndërshton duke thënë se Keremi është shumë i vogël. Ali kërkòn me insistim të shpétojë Keremin, jo vetëm pasi është i aféksionuar pas fëmijëve por edhe sepse i duket sikur do shpëtojë një pjesë nga vëllai tij.

Sakaq, Tanzhu dhe Këvëllxhëmi mezi presin që ai të gàbojë dhe së bashku me të, të làrgojnë edhe doktor Adilin. Aliu kërkon nga Nazllëja që ajo të flasë me Keremin pasi ai nuk mund të génjejë. Nazllë ia shpjégon Keremit situatën, përciptazi, që të mos e génjejë por edhe të mos i trégojë çfarë dýshojnë se ka. Ajo largohet dhe Aliu mbetet i vetëm me Keremin. Ky i fundit, i thotë se është mëse e dukshme simpatia që ka krijuar për Nazllënë, ndaj bën mirë t mos e mòhojë por t’ia shprehë.

Ai shkon Alinë kur i tregon se ka kuptuar me kohë që ka sémundje të réndë, por nuk e shpreh për të mos mérzitur prindërit. Nga mënyra se si Keremi ka zbùluar sémundjen e tij, Ali merr një shkas dhe ide të re për të studiuar rreth atij detaji, pasi ka shpresa që të mos jetë i sémurë me kàncer. Sakaq, Demiri dhe Nazllë do marrin në òperim babanë e Metinit. Gjatë òperacionit, ato vërejnë diçka të pakùptueshme, të cilën duhet ta studiojnë veçmas dhe më pas të kryejnë një tjetër òperim.

Për të vazhduar procesin e stùdimit dhe të hulùmtimit mbi atë që pacienti ka, Nazllë ka nevojë të komunikojë me dòktor Fermanin, i cili ka marrë leje për të shkuar në një kònferencë në Ankara. Gylini provon të lidhet me të ndërmjet telefonit, por mëson që ai nuk është fare pjesë e asaj konference. Lajmin detyrohet t’ia trànsmetojë Tanzhusë, pranë të cilit ndodhet Këvëllxhëmi. Kjo e fundit, nuk do e lërë ràstin pa i treguar Belizit se Fermani po e gënjen dhe se nuk ka qenë fare në Ankara.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*