Hercai/ Azize kujton dhùnën ndàj Dilshahut

Në mënyrë tërésisht të paprítur, Rejani takohet me Asllanin, para derës së saj, në atë orar të vonë kur u kthýe nga takimi romantik me Miranin. Ajo çudítet shumë dhe kërkon llogari nga ai, por Asllani fillimisht i thotë të mos shqétésohet pasi nuk do i tregojë askùjt që ka dalë fshéhurazi. Gjatë asaj kohe, Mirani kthéhet për të parë nëse Rejani hyri në shtëpi shëndoshë e mirë dhe fàjëson veten që e la vetëm, por, nuk shikon askénd.

Asllani e ka ndihmuar Rejanin të hapë derën pa pasur çelës, është siguruar për të dhe më pas është làrguar. Rejani mendon që askùsh nuk e ka parë por përbàllë saj del Hazari. Tashmë Rejani nuk ka nga t’ia mbàjë, por përbàllet me krítíkat e babasë së saj. Së paku, ai qetésohet kur mëson nga e bija që ajo nuk i ka treguar Miranit për shtatzaninë e saj, por edhe i kujton se së shpejti, ajo, e motra dhe Hazari vetë do largohen që aty, për të shkuar tek nëna Rejanit.

Nga ana tjetër, edhe Mirani mbérrin në shtëpinë e tij. Si përherë, ai gjen Azizenë zgjuar, e cila kërkon të dijë nëse është ndàrë përfundímisht nga Rejani, dhe Mirani génjen duke thënë se po, megjíthatë, nuk i mòhon Azizesë se ai énde ndjén shumë për Rejanin. Gjithashtu, ai kërkon të dijë nga gjyshja tij se cila është arsyeja e vërtetë e kësaj armíqësie të pambàrimtë mes saj dhe familjes Shadollu. As kësaj rradhe, ajo nuk tregon të vërtetën.

Në mendjen e saj, Azize kujton kohët kur e kishte Dilshahun nén kòntròllin e saj dhe e detýronte të shkruante letra, ku i drejtohej Hazarit, duke i shpréhur dashuri dhe duke i kërkuar të takoheshin. Pavàrësisht pérgjérimeve me lòt në sy të Dilshahut, Azizeja asnjéherë nuk kishte mëshirë për të. Por, edhe Asllanit i kërkon llogari shoku tij Mahfuzi, për djégien e letrës, por më kòt, Asllani i shmànget arsyeve të vërteta.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*