Hercai/Azadi shpéton jétën e Miranit

Rejani futet në dhomën e saj, tërësisht e përhùmbùr. Atë e sollën me fòrcë, dhe gjatë gjithë kohës mendon që Mirani mbërriti ta shpétonte atë, ndërsa ajo nuk e shpétoi dot Miranin. Duke lòtuar gjatë gjithë kohës, e mbýllur në dhomë dhe pa fòlur me njeri, Rejani fillon të fríkésojë Handanin. Kjo e fùndit shqétësohet për të dhe qëndron pas derës së dhomës, nga fríka se ajo mund të léndojë veten, por Jareni e ndàlon. Ajo i thotë se nuk duhet të ndërhyjë aspak, edhe nëse Rejani provon të vràsë veten.

Nga ana tjetër, ndodhet Azizeja e vetme në dhomën e saj. Ajo i dréjtòhet Miranit në mònològun që bën, duke thënë se dréjtësinë do e sjellë në vend babai ose xhaxhai tij, Hazari ose Xhihani. Në dhomë i sjéllin rrobat e mbétura të Hanifesë, dhe Azize qan mbi to, duke thënë se të dyja bashkë do i prisnin ditët e dréjtésisë. Ajo ulet në oborr nga të bértíturat që dëgjon. Xhihani sjell Gonylin mes tyre, dhe u thotë se ajo është vràsésja e Miranit, gjë të cilën Gonyli e pranon.

Sulltana nuk arrin ta bésojë atë që dégjon dhe i dréjtohet Gonylit që ajo ta mòhojë, por ajo e pòhon. Gonyli mbështet në gjòksin e Azizesë, e cila e kupton se këtë e ka bërë vetëm për hàkmàrrjen e saj personale. Por, si Azize ashtu dhe Sulltana, përbàllen me hàkérrimin e Gonylit. Ajo u drejtohet atyre të dyjave si fàjtoret që i krijuan asaj ilùzione dhe ëndrra për Miranin. Ndërsa, për vràsëse, akuzon direkt Azizenë. Kjo e fùndit làrgòhet për të gjetur trupin e Miranit. Rrugës, shikon Rejanin, fare të përhùmbur, e cila as nuk jep pérgjigje dhe as nuk merr.

Azize e kràhàson me veten e saj në atë moshë dhe mes lòtësh, thotë se edhe ajo vetë ishte e pafàjshme kur ia punuan aq keq. Ajo i afrohet vendit ku mendon se është Mirani, dhe pyet veten përse po i shkàkton dhímbje ky moment. Por, Mirani nuk ndodhet aty. Ai është shpétuar dhe marrë nga Azadi, i cili e dérgon pranë një të moshuare për t’i mjékuar plàgën. Ndërsa Azize, thërret pranë vetes Hazarin, i cili pyet drejtpërdrejt nëse Mirani është apo jo djali i tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*