Hercai/ Mirani gjen shénja të Asllanit në shtëpinë e Rejanit

E gjithë familja Shadollu është duke ngrénë mëngjes herët në shtëpinë e tyre, nén diellin e këndshëm pranveror. Shérbétori tyre i ri, énde nuk i ka mësuar të gjitha rregullat siç duhet si dhe nuk është njohur me nérvozízmin e baba Nasuhut. Pasi Nasuhu i flet me acàrim, ai kthéhet nga Hazari duke e pyetur nëse i ka gjetur ilàçet që i ka kërkuar. Duke i shpréhur se sa besim ka tek ai, Xhihani ngríhet nga tavolina dhe ikën.

Ai ndjén xhélozi për mënyrën se si është kthýer marrédhénia mes babasë së tij, Nasuhut, dhe vëllait së tij, Hazarit. Sakaq, Shukrani, gjyshja e Miranit, ende nuk e ka màrrë veten nga pamja që ka shikuar një natë më parë. Asaj i është dukur sikur ka parë Dilshahun dhe nuk i híqet nga mendja. Për këtë, telefonon Miranin por më pas ndjén kéqardhje që ta entuzíasmojë më kòt, dhe shpík një arsye tjetër për çfarë e ka telefonuar.

Nga ana tjetër, Asllani ndodhet me nënën e tij, Sulltanën. Edhe ajo e krítíkon për veprimin që ka bërë duke djégur letrën por, sipas Asllanit, me atë letër, vetëm do djégin për një moment Azizenë, por nuk do arrínin të hàkmérréshin ndàj saj siç duan. Ato shpréhet se Azizeja është àrmiku më i madh që kanë dhe plàni ndàj saj do jetë më i detajuar. Gjithë bisedën mes Sulltanës dhe Asllanit, e dëgjon Mahfuzi.

Po atë ditë, teksa Rejani po flet me Meliken për natën e kaluar, pranë tyre vjen Mirani, sërish fshéhurazi. Ai mérr Rejanin dhe fshéhën në një nga dhomat e qilarit të shtëpisë. Ato të dy i shpréhin dashurinë njëri tjetrit gjatë gjithë kohës por në një moment, një zhurmë dëgjohet. Era që frýn ka lëvizur një çàkmak, me emrin e Asllanit të gdhéndur. Duke dëgjuar që mendon se ai po i ndjék, Rejani detýrohet t’i tregojë Miranit si qëndron e vërteta. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*