Hercai/Asllani kérkon Rejanin nga Azizeja

Asllani është i shqétésuar për tezen e tij, Hanifenë, e cila prej kohësh nuk është pérgjigjùr aspak ndaj telefonatave dhe askùsh nuk ka arrítur të marrë infòrmàcion mbi vendòdhjen e saj. Kështu, ai i dérgòn një mésazh telefonik, ku i shkruan se e ka gjétur letrën që rùante prej vitesh, i ka mësuar të gjithë të vértétat dhe nuk do i lérë me kàq pòshtérsítë dhe íntrígat e Azizesë. Të gjithë mesazhin, e léxon vetë Azizeja. Ajo kùpton se çfarë po ndòdh dhe ménjëherë hédh hàpat e saj të parë kùndër Asllanit.

Teksa ky i fùndit është duke ecùr në rrugë, ajo i del përpara duke i bllòkùar rrugën. Të dy i flasin të gjithë të vértétat, pa mbàjtur më të fshéhta, por, Asllani i dùhet Azizesë që ai ta mbàjë gojën mbýllùr. Asllani ka një kusht për këtë; t’i japë Rejanin. Vetëm në këtë mënyrë, ai do tërhiqej nga planet dhe idéalet që ka. Më pas, ai tàkohet me Sulltanën. Të dy janë shumë të méràkòsur për Gonylin pasi nùk dihet vendodhja saj. Haruni telefonon Asllanin dhe i thotë se Gonyli është pranë tij.

Ndërkohë, edhe Hazari iku nga Azizeja, pavàrësisht kércénimeve të saj. Ai shpréhet gjíthmònë se për fëmijët e tij, është i gàtshëm të màrrë pàrasysh çdo lloj pàsoje. Menjéherë mbërrin në shtëpinë e Shukranit, e cila për vete nuk ndodhet aty. Pranë Hazarit vjén Xhihani, me të cilin fillojnë të zíhén me grushta, sepse Xhihani pòhon që i ishte vënë pas Miranit për ta vràrë, pasi nëse ai nuk do e bënte këtë, Mirani do i vríste babanë e tyre, Nasuhin. Xhihani ka një vértétim për këtë.

Ai i trégon një letër ku shkruhet se vràsésí i Mehmetit është Nasuhu, dhe jo Hazari. Si do e pérjétòjë Hazari këtë?
Sakàq, Mirani fillon të màrrë veten teksa ndòdhet në dùart e zonjës së mòshuar që po mérret me mjékímin e tij. Ai përmendet dhe bëhet déshmítar i telefonatës së Fëratit, i cili shprehet se Rejani ia ka mbàthùr nga shtëpia pas trònditjes nga idea që Mirani ka hùmbùr jétën. Mirani ngríhét pa e parë askùsh, merr makinën dhe shkon pranë vendit ku méndon se do e gjéjë Rejanin, dhe ai e gjén. Ai e shpéton në minutën e fùndit.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*