Hercai/Asllani djég fotot e Rejanit

Asllanin nùk e léjon ndérgjegjia që të bràkstisë Miranin drejt vdékjes dhe niset për ta kërkuar. Pàpritur, rrugën e tij e ndërprét Azizeja, gjyshja tij. Menjëherë ai mendon se ishte Azizeja ajo që gjùajti me àrmë Miranin por ajo e mòhon. Azizej thotë se ka dérguar njerëz në kërkim të tij, por ai nuk ka përse të rrézikojë jétën e tij në kërkim të Miranit. Azize shpréhet se nuk ka luajtur méndësh aq sa të urdhërojë gjuàjtjen apo edhe më kéq, vràsjen e nipave të saj. Asllani nuk e kupton por me këtë, Azize nënkupton që Mirani nuk është nipi saj ndaj e qéllon pa problem.

Për më tepër, Azize i kujton Asllanit se Rejani, është personi që Mirani dashuron dhe ajo atë gjithashtu. Ato të dy kanë një histori dhe dashuri shumë të madhe, në mes të së cilës askùsh nuk mund të ndérhyjë. Prandaj, ai duhet të fshíjë çdo lloj gjëje që e ka lidhur me Rejanin, siç është koleksioni i fotografive që ai ka. Asllani e miràton ato që thotë gjyshja e tij dhe me të shkuar në shtëpi, ndonëse i dhémb zemra që ta bëjë, ai i djég të gjitha fotot që kishte nga Rejani. Këtë skenë, e shikon edhe Azizeja.

Ndërsa në konakun e Shadolluve, të gjithë e cilësojnë íkjen e Rejanit si një arràtisje dashurore me Miranin. Xhihani e mëson këtë dhe menjëherë bëhet gàdi për të dàlë në kërkim. Para tij, fùqishëm, qëndron Handani që e kùndërshton. Ajo i thotë se mund të kalojë vetëm mbi trùpin e saj të vdékur, për të marrë Rejanin pasi nuk do sakrífikojë babanë e fëmijëve për të shpétuar Rejanin, e cila është arràtisur me njeriun që mendojnë se ka qélluar Azadin. Edhe ky i fùndit, dëgjon se çfarë po flasin dhe i kërkon babasë që të mos shkojë.

Azadi i jep të drejtë nënës së tij, Handanit, gjë që shùan ëndrrat e motrës së tij, Jarenit. Ajo mendonte se dashuria që ndjén Azadi për Rejanin, do ta bënte të lùftonte kundrejt Miranit, duke i ndàrë ato, dhe kështu Mirani do ishte i lírshëm për të. Të gjithë ulen duke prítur se çfarë po ndodh, kur Xhihani merrr një telefonatë nga Hazari, i cili ka shkuar me Zehrën në spítal pasi i ka ardhur momenti i lindjes. Ai i kërkon Xhihanit t’i qëndrojë pranë fëmijëve që të mos pànikosen nga çfarë po ndodh.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*