Hercai/Ajla bínd Hazarin që Mirani nùk është djali tij

Rejani ndodhet e vetme në dhomën e sja, kur pranë i afròhet Hanifeja. Në ato mòmente, Rejani nuk mundet të dëgjojë askënd, por Hanifeja i shpreh shumë mérzi, ndaj ajo e lë të flasë. Sipas Hanifesë, Azizeja po e kércénon atë, që t’i lërë dyert hapur gjatë natës, me qëllim që të mund të shkòjë dhe ta shohë Rejanin sa herë që ajo dëshiron. Rejani e béson dhe làrgohet e névrikosur.

Hanife telefonon Azizenë dhe i thotë se ia transmetoi fjalët ashtu siç ajo déshiron. Përveç Hanifesë, është edhe një tjetër person që mbahet nën présionin e Azizesë, edhe pse ajo i ka shkàtërruar të gjithë jetën. Bëhet fjàlë për Ajlën. Hazari dhe Zehra ndodhen në shtëpinë e saj por ajo e mòhòn që Mirani të jetë djali tij. Sipas Ajlës, Dilshah ka àbòrtuar fëmijën që príste nga ai, pak para se të martohej me Mehmet Asllanbeun.

 

Pavarësisht se sa shumë kùndërshton Zehra, Ajla flet me shumë bindje dhe Hazari làrgohet më i lënduar se kùrrë shpírtërisht. Sakaq, Jareni shkon Për të blerë në një dyqan, por pas saj është vënë Mirani. Ai e gjén atë në një moment të vetme, dhe i bën të qàrtë që duhet të sillet tepër mirë me Rejanin, të mòs gùxojë më t’i hédhë fjalë që mund ta léndojnë, përndryshe, ai do ia kthejë të gjitha një më një.

Sapo del nga dyqani, Mirani merr telefonatë nga Azizeja, e cila i kërkon të shkojë në shtëpi me të shpejtë. Mirani shkon dhe gjen edhe Rejanin prezente, të cilën mundohet ta përzërë Gonyli por e mbròn gjyshja tyre. Kjo e fundit, u tregon se është në dijeni të takimeve të tyre të fshéhta dhe se nuk kanë héqur dorë nga dashuria madhe që kanë, ndaj dëshiron t’i martojë sërish.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*