Gylperi/ Shejma kércënohet nga Ejubi

Artemis është e zémëruar me Hasanin. Me të dalë nga shkolla, ajo débaton me të dhe nuk pranon të ikin së bashku që aty. Pa e làjmëruar aspak, Artemis vendos të dalë me shoqet e saj. Hasani e ndàlon pasi dëshiron ta sqarojë. Ai i thotë se as nuk ia ka zgjatur dorën për ta rràhur shokun e klasës. Ai ka ndryshuar, është tërësisht një Hasan tjetër por ka nevojë për pak udhëzim që ajo t’i tregojë se si mund ta vërtetojë atë që thotë. Por, sërish, Artemis làrgohet.

Nga ana tjetër, làrgimit të Gylperit i është gëzuar shumë nëna Kadirit. Ajo telefonon djalin e saj për t’i thënë ta mbajë të vëllanë, Kadirin, làrg asaj femre meqë tashmë ajo u làrgua vetë. Më pas, lajmin e mirë ajo do ia përcjellë Shejmasë. Kjo e fundit, fillon sërish të mendojë se mund të ketë një shans me Kadirin, meqë jeton vetëm, pa Gylperin, të cilën e mendon si shkàktaren e ndarjes së tyre.

Por sapo zbret nga makina, Shejmës i del para Ejubi. Ajo është e névrikosur ndaj tij pasi nuk e bëri planin ashtu siç ranë dakord. Ejub i thotë se nuk është mìzor që ta çojë të birin në bùrg, ndaj ta harrojë skemën që ajo ka përgatitur. I vetmi qëllim i tij është të rimarrë Gylperin, dhe ajo Kadirin, ndaj nuk ka pse të névrikoset që ai ka vepruar me mendje të vet. Për më tepër, Ejub i thékson se tashmë është ai që véndos.

Që aty, ajo niset për në shtëpinë e saj. Rrugës ndalon tek Kadiri. Ajo i kërkon fàlje atij për sjelljen hàrbute që ka pasur, dhe i thotë se ka vendosur që kujdestarinë e së bijës, t’ia lejë atij, pa patur nevojë për gjyqe. Gjithashtu, ajo i lë të dijë se ka pranuar t’i nénshtrohet trajtimeve dhe kùrave të një psìkologu. Me lòt në sy, ajo përqafon Kadirin gjatë në derën e shtëpisë së Gylperit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*