Gylperi/ Kadir mëson planin màkabër të Shejmës

Gylperie kërkon me këmbëngulje që të ndàhet nga Kadiri për hàtër të fëmijëve. Ajo insìston të marrë nga avokatja letrën e kërkesës për divòrc, që t’ia çojë fëmijëve para se ato të sistemohen tek gjyshi tyre, por më kot. Pranë saj do shkojë Kadiri. Ky i fundit gris letrën e divòrcit dhe i thotë se assesi nuk duhet të ndahen, pasi janë fëmijët ato që kanë gabùar, ndaj dhe nuk duhet të pasojnë gàbimin e tyre me një gabim tjetër, që do ishte ai i divòrcit të tyre. Herët ose vonë, fëmijët do e kuptojnë dhe Kadiri është i bindur për këtë.

Hasan, Brdrije dhe Xhan trokasin në derën e gjyshit të tyre, Jakubit. Ai i mirëpret në shtëpi menjëherë nipërit dhe mbesën e tij, dhe sapo ulen, ai u kërkon të dijë se çfarë ka ndodhur me nënën e tyre, që ka bërë të shkojnë ato sërish tek gjyshi. Hasani nuk i jep asnjë shpjegim. Ai i thotë se nëse do i pranojë pa kushte dhe pyetje, ato do rrijnë. Në të kundërt, do ikin të kërkojnë vend tjetër për strehim. Duke e mbyllur muhabetin e Gylperit, Jakubi i thotë se do kenë gjithmonë vend tek shtëpia gjyshit të tyre, që do bëhej kùrban për ta.

Gylperi do telefonojë vajzën e saj, Bedrijen. Kjo e fundit nuk është e sigurt nëse do që të flasë me nënën e saj, ndaj dhe telefonin e hap Kaderi. Ajo i thotë se nuk mund t’ia kalojë Bedrijen pasi është e mërzitur me çfarëdo që ajo u ka bërë fëmijëve. Kështu, Gylperi detyrohet të shkojë pranë shtëpisë së Jakub Tashkënit për të marrë fëmijët e saj, por do ndeshet me zémérimin e Jakubit, i cili ende nuk e di se ajo është martuar. Ky fakt do dalë nga goja e Fatmës e cila për të përzënë që aty Gylperinë, do e gjùajë me gùr. Guri do shkàktojë gjàkdérdhje në kokën e Gylperit por as ky detaj nuk do zbusë zemérimin e Hasanit dhe Bedrijes të cilët vëzhgojnë nga lart se çfarë po ndodh.

Vetëm Xhan do arrijë të largohet me nënën e tij. Artemis ka mësuar gjithë planin makàbër të nënës së saj për të rikthyer nga vetja Kadirin dhe të bijën. Ajo është e zhgénjyer maksimalisht nga të dy prindërit e saj dhe shpérthimin do e ketë në një kafene ku e ëma po e pret. Shpérthimin e saj do e dëgjojë edhe Kadiri i cili merr vesh se çfarë ka arritur të bëjë Shejma. Ai kërkon menjëherë llogari nga ish bashkëshortja tij por ajo i thotë se nuk kishte rrugë tjetër për të bashkuar në një fare mënyre familjen e hùmbur.Image result for gulperi 25 bolum photos

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*