Grua/Xhejda akùzon Shirinin për vdèkjen e Jelizit

Bahari dhe Sarpi së bashku me fëmijët, shkojnë në shtëpinë që Myniri u ka rregulluar, por asgjë nuk është ashtu si Myniri ia ka shpjeguar Sarpit. Fëmijët nuk kanë asgjë për të ngrënë, frigoriferi dhe të gjitha dollapet janë bòsh dhe Baharin e zë pàniku duke menduar se si do ia zbrèsë temperaturën Nisanit e çfarë do nëjë me fëmijët. Megjithatë, ajo ngrohet e gëzohet kur shikon sa lumturohen fëmijët me prezencën e Sarpit dhe se diskutojnë me njëri tjetrin se cili prej tyre do flejë me baba Sarpin. Të lodhur nga e gjithë situata, Bahari shkon e vetme në dhomë, ndërsa Sarpi del në bahçe të marrë drunjtë.

Të dy qàjnë me dènesë që u takuan pas kaq shumë vitesh, që fëmijët kanë kaq shumë mall për babanë e tyre dhe që ndodhen në situatën ku janë. Nga ana tjetër, e gjithë familja e Baharit, Enveri dhe Hatixheja me Arifin, përpiqen të qëndrojnë sa më shumë pranë Xhejdës, që ajo të mbledhë veten, pasi ka rènë fare në dèpresion. Përtej gjithë mèrzisë së vdèkjes së Jelizit, të gjithë janë të shqètësuar edhe për Baharin, pasi nuk kanë asnjë të re bi të, nuk e dinë nëse dikush u ka zënë prìtë apo jo dhe nuk dinë as ku të telefonojnë.

Xhejda shprehet se fàji kryesor i çdo të kéqeje në jetën e tyre dhe të Baharit, është Shirini. Sipas saj, nëse Shirini nuk do kishte gènjyer që në fillim për vdèkjen e Baharit e fëmijëve, atëherë Bahari do ishte e bashkuar me familjen, Sarpi nuk do ishte përfshìrë në gjithë ato pròbleme dhe rrjèdhimisht as Jelizi nuk do kishte vdèkur. Si kurrë më parë, Hatixheja qëndron e heshtur dhe nuk kùndërshton aspak. Madje, ajo ngrihet nga vendi ku ndodhet dhe ngre Shirinin nga shtrati duke e shòkuar atë sepse Hatixheja është sjellë gjithmonë shumë butë dhe mirë me të.

Ajo i kërkon Shirinit që menjëherë t’i dërgojë ato në shtëpinë e Suatit, sepse me siguri ai e di ku ndodhet Bahari me Sarpin. Ndërkohë, ky i fùndit zhgènjehet shumë nga gjendja e shtëpisë. Ai telefonon Mynirin dhe e krìtikon për gjithçka ka gjetur, por Myniri i premton se të nesërmen në mëngjes do i kenë të gjitha të gatshme në shtëpi. Përgjigjet e Mynirit dhe gjendja e shtëpisë, e bën Sarpin që të mendojë se Myniri mùnd të ketë pasur gisht në rrèmbimin e Baharit e fëmijëve, dhe këtë gjë ia shpreh, por Myniri e mòhon me shumë bìndje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*