Grua/Vjehrri Sarpit rrèmben Shirinin

Hatixheja paraqìtet para një avòkati, për të fìlluar pròcedurat e divòrcimit nga Enveri. Ajo mëson se çfarë lètrash i duhet të dòrëzojë dhe sàpo hèdh firmën e saj, làrgohet. Avokati telefonon Enverin, duke i lënë të dìjë se bashkëshortja tij Hatixheja ka nisur me pròcesin e ndàrjes. Por, para se ai të përfùndojë fjalën e fùndit, Enveri e ndërprèt duke thënë se prànon me shumë kènaqësi që të divòrcohet nga Hatixheja. Pranë Enverit ndòdhet Xhejda, duke bërë pròvat e fùstanit, e cila shprèh gjithë çùdinë e saj, pasi ka pàndehur se Hatixheja i ka thënë ato fjalë më kot.

Kjo e fùndit shkon në shtëpi, ku gjen vetëm Shirinin. Sapo Hatixheja hyn në tùalet, Shirini i kòntrollon çantën, duke e parë që nëna saj po sillet çùditshëm. Aty gjen lètrën e kërkesës për divòrc dhe kèrkon llògari nga ajo. Duke u drìdhur dhe me lòtët që nuk i ndàlojnë, Shirini kèrkon që ajo të heqë dorë nga ai vèndim dhe të rèflektojë sa është në kohë, pasi Shirini nuk do jàpë leje asèsi për t’iu divòrcuar prìndërit. Ajo shtòn se e gjitha kjo, është vetèm për fàj të Baharit, që ka ndërhýrë aq shumë sa i ka divòrcuar ato të dy.

Sapo Hatixheja tènton të përgjìgjet, atë e telèfonon avòkati, i cili i trègon se Enveri është vënë në dìjeni dhe pa pýetur àspak më tej, ka rënë dàkord që të divòrcohen. Sërish, edhe pas atýre fjàlëve, Shirini nuk është àspak dàkord dhe vazhdon të lòtojë. Ajo làrgohet nga shtëpia, për t’u takuar me Leventin. Ky i fùndit ka filluar të bèzdiset së tèpërmi sa herë që Shirini përmend Sarpin, por ajo e jùstifikon gjithmonë njësoj. Më pas, pyet mbi palcën që do i dhurojë Baharit dhe ajo shprehet se nuk do ia jèpte po të mos kishte frìkën se do u ngèleshin atyre fëmijët.

Kur shikon shòkimin në sytë e Leventit, Shirini hìqet se gjòja po bënte shàka, sepse për të është e padìskutueshme që të jàpë pàlcën për të motrën. Më pas, në mendjen e Shirinit lìnd një ide; ajo mendon që sidoqoftë situata, tashmë është e rrèzikuar nga personat që duan të fshèhin Sarpin dhe fàktin që ai është në jetë, ndaj, së pàku, t’ia thotë Sarpit që Bahari dhe fëmijët jetojnë. Sapo telefonon kòmpaninë për t’u lìdhur me Sarpin, pranë Shirinit shkon Myniri me àrmë në dorë, i dérguar nga Suati. Pas atij hapi të gùximshëm të Shirinit, Suati ùrdhëron gràbitjen e saj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*