Grua/Shpresat për Baharin shuhen sërish

Myniri urdhèron Shirinin që të telefonojë nënën e saj dhe ta làjmërojë se do kàlojë natën tek një shoqe, që ajo të mos mèrakoset dhe të mos shkòjë në polici të dènoncojë zhdùkjen e saj. Hatixheja e bèson gènjeshtrën e Shirinit, dhe të njèjtën i trànsmeton Leventin, i cili tènton disa herë që ta telefonojë, por nuk àrrin të lìdhet dot me të. Ndérmjet kamerave, Shirini shìkon gjatë gjithë kohës që prindërit e saj jo vètëm që janë duke u ndjèkur nga pèrsona të frìkshëm, por edhe që u rrèzikohet jeta në çdo çàst dhe këtë Shirini nuk mùnd ta ndrýshojë.

Ajo i përgjèrohet Mynirit me lòt në sy, duke i thënë se àsnjëri nga prindërit e saj nuk ia ka idènë se çfarë ka ndòdhur me Sarpin dhe se ai jeton, ndaj nuk janë një rrézik për Sarpin. Por, asgjë nuk e ndrýshon vèndimin e vjehrrit të Sarpit, Suatit, i cili ùrdhëron Mynirin të vàzhdojë të mbàjë Shirinin peng. Ndërkòhë, Enveri vàzhdon të qèndrojë tek Bahari, të cilës i duhet t’i trègojë se po divòrcohet me Hatixhenë. Këtë e ka shumë të vèshtirë, ndaj dhe mblèdh fòrcat dhe gùximin para se t’ia thotë. Làjmi vjen si bòmbë për Baharin, dhe rèagon mènjëherë.

Ajo kùndërshton shumë, duke thënë se do flasë me nënën e saj pasi nuk e prànon diçka të tìllë, por Enveri nuk e lejon. Bahari ndihet pjesërisht fàjtore, ndaj dhe Enveri i sqàron që ajo nuk ka asnjë lìdhje në këtë mes dhe nuk duhet të flasë me Hatixhenë për t’i ndrýshuar vendimin, sepse këtë divòrc nuk e do vetëm ajo, por edhe Enveri vetë. E gjithë situata tyre ndrýshon kur dëgjojnë nga dhoma grìndjen mes fëmijëve, Nisanit dhe Dorukut, sepse ky i fùndit kërkon të vìshet si dhëndërr në dasmën e Xhejdës, por Nisani e kundèrshton.

 

Ajo shprèhet se ka kùndërshtuar, që Doruku të mos kèrkonte veshje të re, pasi nuk kanë pàra për diçka të tillë. Prandaj, Enveri i rikthen buzëqeshjen Dorukut sepse mèrr përsipër që t’ia qèpë ai kostumin e dasmës. Të nesërmen, Hatixheja shkon në spìtal, në zyrën e Zhales, dhe mèrr nga ajo një làjm tèpër të rèndë. Analizat e Shirinit trègojnë se ajo ka nevojë për një kùrim, sepse diçka nuk është në rrègull. Ky kùrim do zgjàsë së paku 2 muaj, prandaj edhe 2 muaj të tjerë, nuk do mùnd të bëhet trànsplanti për Baharin, gjèndja e të cilës është tepër emèrgjente.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*