Grua/Shirini thur një plan të frìkshëm

Përëlli takohet me Mynirin teksa prèsin ardhjen e babsë së saj, Suatit. Ajo i tregon gjithë ngjàrjen me Sarpin, se si ai e ka hùmbur fare besimin tek ajo sepse nuk ia mèrr aspak për bazë fjalët kur thotë se nuk e ka ditur mbi ekzistencën e Baharit dhe fëmijëve. Ajo është shumë e shqètësuar sepse mendon që çdo gjë ka màrrë fùnd mes tyre. Gjatë asaj kohe, Bahari ende vazhdon të prèsë daljen e të dashurit të Shirinit nga shtëpia, por Zhale e telefonon për t’i thënë se i ka caktuar një takim me dòktoreshën për fëmijët.

Bahari kërkon ta shtýejë orarin por Zhale i tregon se kjo është e pamùndur. Sapo Bahari kthen shpinën për t’u làrguar, Suati me Shirinin dalin nga shtëpia dhe Bahari hùmbet shansin për ta mësuar se kush është.  Suati me Shirinin i bashkohen Mynirit dhe Përëllit, por kjo e fùndit tènton të làrgohet nga tavolina duke mos prànuar të jetë në të njëjtën tryezë me Shirinin. Por Suati këmbëngùl se ato që do thotë Shirini, janë shumë në interes të Përëllit dhe ajo pranon. E para gjë që Shirini sqàron, është se gjëja fùndit që do në jetë, është të shohë Baharin me Sarpin të bashkuar.

Prandaj ajo është mëse e vendosur që të bëjë çdo gjë për ndàrjen e tyre. Më pas, u tregon se Sarpi ka qenë fshèhurazi në shtëpinë e Baharit dhe i ka premtuar asaj se do jenë sërish së bashku si një familje e vètme, sapo ai t’i mbýllë të gjitha llogaritë me personat që momentalisht është në lùftë të hapur. Përëllit i ikën mendja, ndaj pranon të bëjë çfarëdo lloj gjëje që Shirini propozon. Kjo e fùndit, thotë me bìndje se nëse Bahari do e mësojë nga ndokush tjetër martesën e Sarpit, atëherë ajo nuk do e falë asèsi Sarpin, për asnjë lloj arsye.

Nga ana tjetër, Hatixheja dhe Enveri shkojnë të bëjnë pazar për shtëpinë e Baharit dhe për shtëpinë e tyre, që të mos u mùngojë àsgjë. Hatixheja nuk i thotë dot se nuk mùnd të shpènzojë për shtëpinë e tyre, sepse gjòja pàratë janë të dèmshpërblimit të punës ku ka punuar për vite. Pasi bëjnë gjithë pazarin, ato shkojnë për t’i dërguar ushqimet në shtëpinë e Baharit. Doruku me Nisanin po prìsnin ardhjen e Sarpit ndaj zhgènjehen së tepërmi kur shikojnë në derë Enverin, ndërsa Hatixheja ndàn hàllin e saj me Xhejdën dhe Jelizin, të cilat e mbèshtesin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*