Grua/Shirini zhvàt sërish Suatin

Mëngjesi për familjen e Hatixhesë do jetë shumë i bùjshëm. Ato zgjohen nga tròkitja derës, pas së cilës qëndron Suati. Ai ka shkuar të màrrë Përëllin, por para Përëllit, përbàllet me eùforinë e Hatixhesë dhe mllèfin e saj si dhe të Enverit. Që të dy i hàkërrehen, por Hatixheja përmbahet për hìr të Enverit i cili është i sèmurë nga zemra. Suati e mòhon të ketë një lìdhje dashurore me Shirinin, duke thèksuar vetë se është i moshuar e të gjitha me rradhë, por Përëlli i hèdh pòshtë fjalët e tij. Megjithatë, Përëlli làrgohet shumë mirënjohëse ndaj Enverit dhe Hatixhesë.

Këto dy të fùndit, dalin nga shtëpia për të shkuar në shtëpinë e Baharit. Rrugës, bisedojnë se si të dy kanë ngèlur fare pa para, që prej shtrimit të Enverit në spìtal dhe më vonë papunësia e Hatixhesë. Enveri i kërkon të mos mèrziten sepse do ia dalin fare mirë, ndërsa Hatixheja sjell ndërmend bizhuteritë e arit që ka prej dasmës së tyre njëherë e një kohë. Ajo premton se do i shèsë dhe do kalojnë mirë me ato pàra. Pasi përcjèll Përëllin për në hotelin ku ndòdhet dhe Sarpi, Suati shkon në shtëpi, ku e prèt Shirini.

Shirini i kujton atij se i kanë ngèlur rrobat në shtëpi, ku nuk mùnd të shkojë për àsnjë àrsye, ndaj i kërkon sërish kàrtën e krèditit, për të blerë gjithçka që do. Suati e shikon me vëmendje, mendohet gjatë por në përfùndim, ia jèp. Sakàq, edhe Arifi po përgatitet për atë ditë aq të veçantë. Ai shkon në shtëpinë e Baharit për t’u përshëndetur me Jelizin dhe Enverin e Hatixhenë, por shòkohet me atë që dëgjon. Sipas tyre, Arifi po e shfrýtëzon fàktin që Bahari nuk di àsgjë mbi Sarpin, dhe po trègohet opòrtunist.

Arifi kùndërshton menjëherë, madje i përlòtur. Ai i drejtohet Enverit si personi që e ka nxìtur që t’i shprehë ndjenjat Baharit por Enveri insìston se në atë kohë, nuk e ka ditur se Sarpi nuk kishte vdèkur. Enveri fton që atë bisedë ta lënë për një herë tjetër, por Arifi làrgohet shumë i zhgènjyer, duke u thënë vètëm se nuk do hèqë dorë nga Bahari, për àsgjë. Vetë Bahari ndòdhet me Xhejdën në spìtal, ku pranë tyre vjen Zhaleja për të bërë dàljen e Baharit. Ajo përbàllet me kùriozitetin e Xhejdës për të ditur përse është ndàrë nga Musai por làrgohet duke irònizuar pýetjen që Xhejda bën.