Grua/Shirini fshéh të vérteta të fríkshme

Në dorën e Baharit bíe letra e lénë si kujtim nga Sarpi. Me shumë dashuri, ajo merr të lexojë se çfarë ka shkruar, por nuk i pùshojnë lòtët teksa mes rreshtave mëson se sa fëmijëri të vèshtirë ka pasur ai, me një nënë e cila e kishte shikuar ardhjen e Sarpit në jetë, vetëm si një pèngesë për të ardhmen, dhe një príshje të bukurisë së rinisë së saj. Ajo kishte qenë e alkòlizuar dhe Sarpin e kishte mbajtur tërësisht làrg jetës së saj.

Mes të tjerave, Sarpi i kishte treguar se nga dashuria e madhe që ka për Baharin, kërkon t’i gjèjë familjen, ta báshkojë me nënën e saj dhe t’i thotë se sa shumë ia ka lumturuar jetën që ka sjellë në jetë një vajzë si Bahari. Éndrra tij kishte qenë që të uleshin të gjithë së bashku në një sofër familjare të ngròhtë, dhe për këtë ishte mùnduar ditën e fùndit të jetës së tij. Pas leximit të letrës, Bahari merr fëmijët dhe kthéhen në Stamboll, në shtëpinë e tyre.

Nga ana tjetër, Shirini ndodhet si shpesh herë, në dhomën e saj, e mbÿllur me çelës për të mos lèjuar prindërit t’i afròhen apo t’a gjèjnë teksa shkruan në ditar duke mbàjtur të fshèhta ndàj tyre. Kështu, ajo është sërish e ulur në tavolinën e dhomës, me ditarin e saj, ku thèkson se assesi nuk do e mèsojnë ndonjëherë të vèrtetën e plotë në lídhje me Sarpin. Më pas, dritat shkëpùten dhe teksa nxjèrr elektrikun e dorës nga syrtari, Shirini kujton ngjàrjen me Sarpin.

Ajo i ishte vènë nga pas duke shkuar në të njëjtin market ku Bahari shkoi me fëmijët, dhe Sarpi ishte xhíndosur kur e kishte mësuar këtë si dhe e kishte krítikuar shumë Shirinin. Ndërkohë, darka vjen shpejt dhe pàsi fëmijët flenë, Bahari shikon telefonin e Sarpit, duke shikuar edhe mesazhet, ku shòkohet nga ato që lexon me një numër të panjòhur, duke shkèmbyer fjalë dashurie. Ajo xhíndoset dhe ngrè në këmbë pallatin, duke sjèllë pranë vetes Arifin dhe Xhejdën.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*