Grua/Shirini endé lòton nga dashuria për Sarpin

Bahari u ka thénë fëmijëve që éndrra e parë që shòhin në një vend ku sapo janë trànsferuar apo zhvéndosur, është ëndérr që do kthéhet në réalitet. Fëmijët bién të flénë të lùmtur me idénë se çfarë do arrijnë të shòhin. Rreth mesit të natës, Nisani ngríhet nga gjùmi, duke kérkuar nënën e saj, Baharin. Ajo thòtë se ka parë në ëndérr, babanë e saj, Sarpin. Ndërsa Sarpi vetë, ndòdhet në një vilë të madhe lùksoze, duke fjetùr pranë një gruaje të re, në një jetë térësisht ndrýshe nga ajo çfarë Bahari bën.

Motrat biòlògjike, Bahari dhe Shirini, ngrihet ràstësisht njéhérazi në mes të natës për të pírë ujë. Edhe pse ndòdhen në siklét pranë njëra tjetrës, mùndohen të bisédojnë, sado pak. Bisédën e tyre mbi màkthet që shikon Shirini, e ndérpret Hatixheja. Ajo çùditet kur gjén të dyja vajzat në të njëjtin vend, por pasi Shirini làrgohet, i kërkòn Baharit me ngùlm që të qéndrojë sa më làrg Shirinit dhe në ràst se është e mùndur, të mos i flasë fare me gòjë asaj. Pa i lénë hapësirë Baharit të flasë, ajo làrgohet.

Të nesërmen në mëngjes, Bahari u jep fëmijëve një mëngjes shumë të shpejtë, pa shtruar as sofrën, dhe kérkojnë të làrgohen për në shkollë me nxítim. Enveri mùndohet t’u qéndrojë pranë sa më shumë, por e ka vénë re që edhe fëmijët e kanë kùptuar ngròhtësinë e tij dhe ftòhtësinë e Hatixhesë. Ai u jep fruta me vete dhe më pas prét në kuzhinë që të zgjòhet Shirini dhe Hatixheja. Kjo e fùndit mëson se ato janë làrguar për në shkollë pa ngrënë për së mbari, por nuk shpreh aspak ínteres.

Kjo vrét ndjénjat e Enverit i cili e kritíkon ashpër. Pasi Hatixheja làrgohet për në punë, Enveri shikon Shirini që e çùditur véshtron me kùjdes dhomën që Bahari ka dékoruar në mënyrë të thjéshtë por për të bërë të lumtur fëmijët e saj. Enveri shprehet se ajo ka arritur të ndriçojë dhomën në atë mënyrë, pasi vetë është e mbùshur me mirësi dhe dritë, gjë që Shirinit i mùngon. Ai làrgohet dhe lë Shirinin të vétme teksa lòtòn duke thënë se ajo nuk është njeri pa ndjénja,por askùsh nuk mùnd ta dijë në çfarë mënyrë e ka dashur ajo Sarpin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*