Grua/Shirini dhe Përëlli bëhen bashkë kùndër Baharit

Enveri dhe Hatixheja thërrasin menjëherë një mjeshtër për të rregulluar xhàmin e thýer në dhomën e Shirinit dhe menjëherë më pas mendojnë të shkojnë për të bërë pazar për shtëpinë e tyre dhe për shtëpinë e Baharit. Hatixheja nuk i thotë dot se janë paratë e Sarpit, ndaj pranon të blejnë çdo gjë që Enveri mendon për vete dhe fëmijët. Me të kryer pazarin, i shkojnë në shtëpi Baharit. Gjatë asaj kohe, fëmijët po flisnin me njëri tjetrin për Sarpin, teksa prìsnin me padùrim ardhjen e tij, por dera troket jo nga Sarpi.

I gjithë entuziasmi i fëmijëve shùhet sapo shikojnë Enverin, ndërsa Hatixheja shkon të qëndrojë në shtëpinë e Xhejdës dhe Jelizit. Ajo u tregon një më një se çfarë po ndodh dhe se si ajo i ka pranuar paratë e Sarpit dhe se si detyrimisht i ka shpenzuar paratë edhe për veten e saj. Që të dyja, Jelizi dhe Xhejda i thonë Hatixhesë të mos shqètësohet, sepse të gjitha po i bën për hìr të Baharit dhe fëmijëve. Gjatë asaj kohe, Bahari është ende duke vèzhguar shtëpinë e Suatit dhe sapo làrgohet për shkàk të telefonatës së Zhalesë, Shirini me Suatin dalin.

Për pak sekonda, ajo hùmbet shansin për të njohur vjehrrin e Sarpit, për të cilin ajo as që e di se është i martuar. Shirini shkon menjëherë të takohet me Përëllin dhe Mynirin, të cilët po prìsnin vetëm ardhjen e Suatit. Përëlli indìnjohet aq shumë nga ardhja Shirinit, sa mèrr të ngrìhet nga tavolina në shènjë pròtéste ndaj të atit, por ai e fton të qëndrojë sepse kanë gjëra për të folur. Fillimisht, Shirini u tregon atyre se gjëja e fùndit që do në jetë, është që Sarpi me Baharin të bashkohen ndaj është e gatshme të bëjë çdo gjë kùndër tyre.

Ajo u tregon se Sarpi ka shkuar ta takojë Baharin dhe i ka premtuar se do jenë bashkë sapo e gjithë lùfta me àrmiqtë e tij të mbàrojë, por çdo gjë do shùhej nëse Bahari e mérr vesh martesën e Sarpit, nga një person tjetër ose nga ndonjë mènyrë tjetër përvèçse nga goja tij. Përëlli me Shirinin pranojnë se janë në të njëjtën anë dhe së bashku mùnd të thùrin plànin më të mirë të mùndshëm, që të mos e lejojnë Sarpin as të jùstifikohet para Baharit. Pas premtimeve të Shirinit dhe këmbëngùljes së Suatit, Përëlli shtrèngon duart me Shirinin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*