Grua/Sarpi zgjedh Baharin, Nisanin dhe Dorukun

Bahari ndodhet para avòkates Kismete, duke i treguar çdo gjë që ka ndodhur, edhe pse nuk e di se cila ka qenë arsyeja që i ka lìruar. Atë dhe fëmijët i ka zgjuar Azmiu nga gjumi dhe u ka kërkuar të bëhen gadi, duke u thënë se janë të lìrë të largohen që aty. Teksa po bëheshin gadi nxìtimthi, Bahari pyeste veten se ku po i dërgon Neziri, dhe Doruku kishte thënë se e di që po i dërgon në shtëpi. Nga nxìtimi, Bahari nuk kishte pasur mùndësi që ta pyeste më tepër djalin e saj, por para se të dìlnin nga shtëpia, Doruku kishte përqàfuar gjatë Nezirin.

Ai i kishte shkuar pranë duke e përqàfuar shumë, dhe më pas i kishin fùtur në një makinë të madhe. Në ato momente, Bahari ka menduar se Sarpin e kanë vràrè, prandaj nuk kanë më arsye për t’i mbàjtur pèng dhe po i lènë të shkojnë secili në shtëpinë e tij. Mes lòtësh për vdèkjèn imagjinare të Sarpit, Bahari kishte parë që në një tjetër makinë, kishin fùtur Përëllin me dy djemtë e saj binjakë. Brenda fare pak çastesh, në makinën e tyre është fùtur Sarpi, i cili ka zgjedhur të shkojë me Baharin, Nisanin dhe dorukun, në vend të Përëllit dhe djemve që ka me të.

Pàralèlisht, në bùrg, Arifi i hap Jusufit temën e fëmijës tjetër që ai ka pasur jashtë martese, gjë për të cilën e akùzòn se nuk i ka shkuar nga pas për të ditur se çfarë ka ndodhur me të. Jusufi jùstifìkohet duke u vìktìmìzuar, duke thënë se ajo e ka màshtrùar qëllimisht, edhe pse e dinte se ishte i martuar. Çdo fjalë të Jusufit, e kùndërshtòn Arifi, i cili me bìndje thotë se ajo nuk e ka ditur që Jusufi ka qenë i martuar. Ndërkohë, Kismetja vijon të màrrë në pyetje Baharin me Sarpin, ku ky i fundit bëhet xhèloz sa herë përmendet emri i Arifit.

Kismetja i flet shumë àshpèr Sarpit, sepse e mbàn atë përgjègjës për kùrthìn në të cilin është fùtur. Sipas Kismetes, askush më shumë se Sarpi nuk do kishte interes që Arifi të bùrgòsej. Sarpi mòhon çdo akùzë, por Kismetja tashmë ka krijuar bindjen e saj. Pasi Kismetja largohet, Hatixheja merr veçmas Baharin, për të ditur nëse ajo ende mendon një mundësi me Sarpin, por Bahari i thekson se e vetmja arsye që Sarpi qëndron ende mes tyre dhe në atë shtëpi, është për shkàk të fëmijëve që janë rèndùar shumë psìkologjìkisht me ngjarjet e fundit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*