Grua/Sarpi nuk ka vdékur

Ardhja e Baharit në shtëpinë e Enverit, ka sjellë shumë lumturi për Enverin vetë, por shumë strés për Hatixhenë dhe Shirinin. Çdo fjalë dhe veprim i Baharit shikohet në detaje, anàlizohet dhe të shumtën e rasteve kéqkuptohet. Pasi rregullon plaçkat që ka marrë me vete, Bahari hàrron telefonin e Sarpit në sallon, të cilin Hatixheja dhe Shirini e shikojnë dhe e marrin si sinjal provòkimi.

Bahari u ka zbukuruar fëmijëve dhomën, brenda kushteve edhe pse Hatixheja e kishte lënë në një gjendje katàstrofale. Enveri shikon se sa shumë dashuri u dhuron Bahari fëmijëve edhe në atë gjéndje, dhe i shikon me shumë admirim. Ai çùditet teksa dëgjon Baharin tek u thotë fëmijëve se éndrra e parë që shikojnë në një vend të ri ku janë trànsferuar, do u bëhet realitet.

 

Për t’iu bíndur Hatixhesë e cila i ka vënë kùsht Baharit që të mos sjellë asnjë send të Sarpit me vete, Bahari ka vendosur foton e Sarpit në ekranin e kompjuterit, që fëmijët të mòs ndikòhen nga léndimi i Baharit në lidhje me mesazhet e gjétura. Të gjithë bíen të flenë, por, në mes të natës, Bahari ngríhet për të pirë ujë dhe pas saj, menjëherë Shirini.

Ato të dyja bisedojnë për në përgjithësi dhe Shirini i tregòn se po shihte màkthe. Pas tyre ngríhet edhe Hatixheja, rastësisht, dhe nùk i pélqen që i gjen vajzat në atë orar aty. Por, pa dijeninë e askùjt, as të Shirini dhe as të Baharit, Sarpi ndodhet jo shumë làrg tyre. Ai nùk ka vdékur, është në jétë, dhe po në atë orar kur Bahari është ngrítur, ai zgjòhet nga gjùmi teksa flen pranë një gruaje tjetër.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*