Grua/ Sarpi nuk e ka tradhétuar asnjëherë Baharin

Bahari dëgjon pértej derës fëmijët e saj që flasin me njëri-tjetrin, mbi babanë e tyre. Doruku kërkon të dijë nga Nisani nëse ajo e mbàn mend babanë e tyre apo e ka hàrruar. Në mùngesë të historive që Bahari zakonisht u tregon, Nisani zgjedh të gëzojë vëllain e saj duke i folur për Sarpin. Kështu, Bahari hyn brenda në dhomë, mblédh fòrcat dhe vendos t’u tregojë fëmijëve sërish histori nga vitet e dashurisë me baba Sarpin. Ajo i gëzon së tepérmi ato të dy, të cilët qetésohen për gjéndjen e nënës së tyre.

Bahari zgjédh t’u tregojë mbi historinë ku ato të dy éndërronin se si do ishte jeta e tyre nëse do ishin shumë të pàsur. Ato mbýllnin sytë dhe ímagjínonin détajet e një jete të një çifti me shumë pàsuri në duart e tyre. Gjatë atij éndërrimi, asnjéri prej tyre nuk kishte marrë një shíje të mirë, pàsi nuk do u dílte aspak koha për të qëndruar me njëri tjetrin dhe sidoqoftë, do shkonin sërish në të njëjtin vend, ku shkojnë edhe në jetën reale që mùndësitë i kanë mínimale.

Të nesërmen, Baharit i duhet të shkojë në spítal pranë Zhales për të marrë përgjigjet e anàlizave pas shqétësimit që ajo ka ndjérë, i cili është shoqëruar edhe me hùmbje ndjénjash shumë shpésh. Zhale, së bashku me doktor Sinanin, i paraqésin sitùatën Baharit dhe i thonë se duhet t’i nënshtròhet një kùrimi pasi gjéndja është krítike. Bahari mendon shpénzimet dhe fëmijët, si dhe punën e saj, ndàj mùndohet të híqet sikur nuk ndjén asnjë shqétësim dhe është shumë mirë.

Nga ana tjetër, Shirini ndodhet në dhomën e saj, si shpeshherë, e vétme. Në dorën e saj mban telefonin personal, ku shfléton mesazhet me Sarpin. Në mendjen e saj, rikthéhet kujtimi kur ajo i kishte shkruar vetë ato mesazhe. Në një anë ajo mbante telefonin e Sarpit dhe i shkruante vetes, më pas e shikonte mesazhin të mbérritur në  numrin e saj, dhe me një éntuziasëm të pakòntrolluar, i kthénte përgjigje numrit të Sarpit, të cilin e kishte vetë në dorë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*