Grua/ Nisani génjen për të mos mérzítur Baharin

Në mbrëmje, kur të gjithë janë duke fjetur dhe prívatësia saj është më e madhe se kùrrë, Shirini shkon në dhomë dhe nxjérr nga një vend i fshéhur, ditarin e saj. Ajo shkruan aty prej kohésh, më saktë, prej kohës kur u njoh me Sarpin për herë të parë. Thùajse i gjithë ditari përmbàn shkrime vetëm për Sarpin dhe Shirini, teksa i lexon, shprehet se askàsh nuk do e mësojë ndonjëherë të vërtetën se çfarë ka ndodhur atë natë në vapor kur Sarpi rà dhe hùmbi jetën.

Të nesërmen në mëngjes, Baharit i duhet të nxjérrë képucët dimërore për fëmijët. Në ato momente, kujton kur ajo me Sarpin kanë shkuar të blejnë këpucë dhe rastësisht kanë zgjedhur të njëjtin model. Për Baharin kjo ishte rastësi ndërsa për Sarpin ishte një mrekulli, që zgjodhën të njëjtin model mes miliona modeleve. Ai kishte héqur këpucët dhe ka ecur me çorape derisa Bahari i ka thënë se edhe ajo e beson se kjo është një mrekulli dhe jo rastësi.

Më pas, fëmijët zgjohen dhe asaj i duhet t’u provojë atyre këpucët e një viti të kaluar, me shpresën se do i bëjnë edhe këtë vit pasi nuk ka para për t’i blerë të tjera. Dorukut i bíen të njëjta këpucë dhe Bahari gëzohet pafùnd. Nisani i provon, dhe thotë se i rrinë shumë mirë. Por ajo génjen, vetëm për të mos i nxjérrë shpenzime e mérzi nënën së saj. Rrugës, teksa shkojnë për në shkollë, Doruku e kupton Nisanin që po ecën prapa tyre dhe me vështírësi.

Kështu, Bahari kupton se e bija e ka génjyer vetëm për të mos e mërzítur. Ato kthéhen për në shtëpi. Nga ana tjetër, Shirini zgjohet me një tjetër sjellje dhe kërkon falje ndaj të ëmës që foli ashpér. Ajo i kërkon që assesi të mos e lejojë që ardhja e Baharit dhe rishfaqja saj në jetët e tyre, t’u ndikojë e ato të kenë gríndje të shpeshta. Hatixhe nuk mund t’i shpresë Shirinit se ajo ndjén edhe për Baharin ndaj e aprovon kërkesën e saj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*