Grua/Jelizi ndryshòn rrjédhën e ngjàrjes

Enveri shòqëron Baharin dhe fëmijët rrugës për kthim në shtëpi. Ai është shumë i lumtur që màrrëdhënia e tij me Baharin është rikùperuar dhe ajo nuk mbàn më qéndrim ndaj tij. Gjaët gjithë rrugës, të gjithë dégjojnë të lumtur històritë e Baharit dhe Sarpit, mbi shtàtzanitë që ajo ka kàluar dhe me sa dàshuri Sarpi ka prítur làjmet mbi Nisanin dhe Dorukun. Sapo mbérrijnë në shtëpi, fëmijët béhen gàdi të flenë dhe Bahari kérkon të díjë nga ato nëse janë të lùmtur me jetesën aty.

Nisani thékson se është shùmë e lùmtur por ka fríkë që të mésohet, pasi në atë ràst, do mérzitej shumë më tépër kur të làrgohej sérish që aty. Sa për Dorukun, ai thotë se e ka shumë të véshtirë që të flàsë gjatë gjithë kohës duke péshpéritur. Bahari mùndohet ta bíndë se nuk ka névojë të péshpérisë, pasi nuk shqétëson askënd, ndërsa Nisanit i kérkon të shfrýtëzojë kòhën që po jetòjë aty, dhe të gézojë bàhçen në kohë të mirë. Po atë natë, pasi fëmijët bien të flenë, Bahari përjeton diçka të çùditshme.

Ajo hap sërish celularin e Sarpit dhe shtýp rùbrikën e mesàzheve. Ajo shòkòhet dhe gézohet e tëra kur shikòn që datat i përkasin një jave më pas që prej kur ka marrë làjmin e vdékjés së Sarpit, natën që ai ka rénë nga vàporri. Pavàrësisht tràdhétisë që Bahari prétendon se Sarpi i ka bérë, ajo gëzohet së tepërmi dhe telefonon shoqen e saj të ngùshtë, Jelizin, për të ndàrë këtë làjm me të. Bahari kërkon nga Jelizi që të nesërmen menjëherë, ajo t’i shkojë pranë pasi nuk kà kënd tjetër me kë të ndàjë këtë gëzim.

Ajo ka fríkë t’u thotë fëmijëve pasi nuk déshiron që t’i gëzojë më kòt. Jelizi shkon në shtëpinë e tyre, por nùk gjen aspak ngròhtësi për Baharin nga ana e Shirinit apo Hatixhesë. Megjithatë, bisedën me Baharin e kònsùmon në bahçe, vetëm. Bahari fùtet brenda në shtëpi për të bérë kafetë dhe telefonin  e lé në dorë të Jelizit. Ajo shikon që numri i ‘asaj gruas’ është shumë i njohur. Me një kòntroll në telefonin e saj, kùpton që ka të bëjë me Shirinin. Kjo e fùndit, kùpton se i erdhi fùndi lòjës së saj me telefònata pa pérgjigje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*