Grua/Hatixheja tórturon Shirinin

Vdékja e Jelizit ka shkáktuar një gjendje shumë dépresive tek Xhejda, ndaj të gjithë i qëndrojnë asaj pranë. Me shumë véshtirësi arrijnë që ta bindin të lajë duart që i kanë mbetur me gjákun e Jelizit, dhe sapo mbledh Xhejda veten, të gjithë fillojnë të flasin mbi Baharin, të shqétësuar për vendodhjen e saj. E lénduar dhe e mérzitur si kúrrë më parë, Xhejda fillon të akúzojë Shirinin për çdo gjë që u ka ndodhur. Sipas Xhejdës, fájtorja kryesore e gjithë të këqíave, është Shirini. Nëse ajo nuk do kishte génjyer që në fillim duke thënë se Bahari dhe fëmijët kanë vdékur, asgjë e kéqe më pas nuk do kishte ndodhur.

Po të mos kishte génjyer, Bahari dhe Sarpi do kishin vazhduar të ishin bashkë, Sarpi nuk do ishte përfshírë në próblemet në të cilat është përfshírë dhe si rrjedhojë e të gjitha ngjarjeve, as Jelizi nuk do kishte vdékur. Teksa Enveri pret që Hatixheja të reagojë duke mbrójtur Shirinin siç bën gjithmonë, por në fakt ndodh e kúndërta. Të gjithë shokohen me euforinë e Hatixhesë dhe irrítimin e saj ndaj Shirinit, të cilën e zgjon me dhúnë nga gjumi dhe teksa e kap nga krahët, i kërkon me patjetër që t’i dërgojë menjëherë pranë Suatit.

Askush nuk kupton asgjë, por Hatixheja shpjegon sjelljen e saj duke thënë se Suati është shumë i përfshírë dhe mund ta dijë se ku është Bahari, por Shirini réfuzon që t’i dërgojë atje sepse orari është shumë i vonë. Edhe të tjerët e mbështesin mendimin e Shirinit duke pretenduar që të nesërmen do i dërgojë të gjithë para Suatit. Nga ana tjetër, Sarpi zhgénjehet shumë nga gjendja e shtëpisë, ku nuk gjen asnjë ushqim, asnjë lodër siç u premton fëmijëve dhe gjithashtu në shtëpi nuk ka asnjë punim siç Myniri ka thënë se po bëhen.

Përveçse i zhgénjyer, ai ndihet edhe i trádhëtuar dhe pyet me ashpérsi Mynirin nëse ai ka qenë pjesë e planifikimit të rrémbimit të Baharit dhe fëmijëve, pasi këtë po i lë të dyshójë. Myniri e mohon totalisht, kërkon ndjésë për shtëpinë dhe premton se të nesërmen në mëngjes do ketë çdo gjë gadi në shtëpi. Gjatë asaj mbrëmjeje, Bahari dhe Sarpi e lëshojnë fare veten, por secili në vetmi, qan për fatin e tyre dhe për gjendjen në të cilën kanë rénë. Edhe fëmijët, grinden me njëri tjetrin se cili prej tyre do flejë me baba Sarpin, derisa Nisani vendos të tregohet tolerante për Dorukun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*