Grua/Hatixheja sàkrifikon parimet për hir të Baharit

Sarpi tròket në familjen e baba Enverit. Fillimisht, derën ia hap Shirini dhe ajo nuk pranon që Sarpi të hyjë brenda, duke e ditur mirë se çfarë ka ai në dorë për të, ndaj dhe tènton t’ia mbýllë derën, por nuk ia del dot. Sarpi hyn me zor në shtëpi, dhe Shirini fillon të bèrtasë me zë të làrtë, duke tèrrorizuar të gjithë. Enveri del nga dùshi me të shpèjtë, dhe shikon Sarpin, për të cilin Shirini fillon të shpìfë menjëherë, por Enveri, që e njeh të bijën, pranon që Sarpi të flasë e të shpjègohet se për çfarë ka shkuar në shtëpinë e tyre.

Kështu, Sarpi nxjèrr nga xhàketa tij një zàrf të madh, të mbùshur me para. Ai tregon se ndìhet tepër në fàj që familja tij e shtrènjtë jeton në atë mjèrim aq të thèllë, ndaj dhe do donte që të kishin së paku gjërat më minìmaliste. Duke qenë se për vete nuk mùnd t’u afrohet sepse i vë në rrèzik, u kërkon atyre që t’ia dèrgojnë pàratë. I pari që flet dhe kùndërshton, është Enveri, i cili përgjigjet duke thënë se ato mùnd të jenë paratë e vjehrrit ose gruas së Sarpit, ndaj nuk mund t’i prànojnë, edhe pse Sarpi u bètohet se janë pàratë e tij.

Pasi shikon që nuk do ketë zgjìdhje, ai e lë me aq dhe i fut sërish pàratë në xhaketën e tij. Para se të ikë, ka edhe një çèshtje tjetër. Ai kërkon që të fshìhen fotografitë e tij me Shirinin, nga cèlulari saj, dhe në vend të Shirinit përgjigjet Enveri, i vënë në sìklet. Ai thotë se fotografitë janë fshìrë dhe telefoni është còpëtuar. Sarpi ngèlet gojëhapur kur mëson se ato e dinë për fotografitë dhe se për më tepër, Përëlli ua ka treguar atyre. Sapo Sarpi mèrr t’u shpjegojë si dhe përse janë bërë ato foto, Shirini ia mbàth në dhomë. Megjithatë, Sarpi tregon se Shirini e ka kèrcënuar se nuk do ia jèpte palcën Baharit nëse nuk do i bënte ato foto, dhe më pas Sarpi làrgohet.

Nga pas i shkon Hatixheja, e cila i tregon se për shkàk se Bahari është në gjèndje shumë të vèshtirë ekònomike, ndaj dhe shkel pàrimet e saj duke dalë kùndër Enverit për ato para. Nga ana tjetër, Xhejda mendon se puna e saj në shtëpinë e Zhales po shkon më së miri, ashtu si dhe Zhale ndihet mirë me Xhejdën dhe afèksionin që Bora ka krìjuar ndaj saj. Por Zhale krijon një lèmsh shumë të madh duke e akùzuar Xhejdën për hàjdutëri dhe duke e pùshuar nga puna pasi shikon arushin e Borës në çantën e Xhejdës, për të cilin mëson më vonë nga Bora se e ka fùtur ai vetë në çantën e saj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*