Grua/ Hatixhe mërzítet nga Bahari

Bahari shkon të marrë fëmijët tek nëna e saj, Hatixheja. Ajo mérr të làrgohet së bashku me fëmijët pasi i falenderon, por vëlla Enveri insiston të qëndrojnë për darkë, edhe pse Hatixheja nuk është dakord. Megjithatë, qëndrojnë dhe fëmijët kénaqen shumë nga làrmia e ushqímeve që shikojnë përpara syve në tavolinë. Enveri dhe Hatixheja kuptojnë që fëmijët nuk kanë parë ndonjëherë kaq shumë ushqím njëherazi.

Gjatë sofrës, Enveri përmend pa asnjë qëllím Shirinin dhe Bahari i përgjigjet, sërish pa asnjë qëllím të kéq. E gjithë kjo bisedë ndikon shumë kéq tek Hatixheja e cila i hakérrehet Baharit duke e akùzuar se ajo kërkon të pòshtérojë motrën e saj, Shirinin. Enveri mundohet t’i qetësojë, por më kòt. Hatixhe, mes lòtësh i kujton Baharit se asaj nuk i ka interesuar ta takojë nënën e saj, as kur i kanë thënë se po vdés.

Teksa Bahari i tregon të ëmës se sa shumë e ka vùajtur mùngesën e saj dhe se ka parë të atin duke vràrë veten nga mérzia, në shtëpi mbërrin Shirini. Ajo shkon direkt për tek Bahari dhe i kërkon të kthéjë fjalët mbràpsht, pasi babai saj ka qenë një person shumë négativ, i cili ka arritur t’i vendosë të bijës, emrin e të dashurës, Bahar. Pavarësisht kësaj, Hatixheja ka duruar. Bahari nuk flet, merr të làrgohet por Shirini e ndàlon.

Ajo i thotë se jo vetëm babai saj ka qenë një person i kéq, por edhe bashkëshorti, Sarpi, për të cilin ajo ende vàjton. Sipas Shirinit dhe gazétave, Sarpi ishte një abùzùes. Të nesërmen, Jusufi i tregon Arifit se ka vendos të débojë Baharin nga apartamenti. Ai fillimisht kundérshton duke théksuar se Bahari është e rregullt, por Jusufi insiston. Sakaq, Enveri i tregon Hatixhesë që në shtëpinë e Baharit nuk ka as ariston. A do e prékë në zemër Hatixhenë ky veprim?  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*