Grua/Hatixhe mbròn Shirinin nga Enveri

Xhejda ndòdhet ende me Bershanin në shtëpi, kur dera e saj tròkítet me aq fòrcë sa rrézíkon të bjérë brénda. Ajo shikon që pas derës ndodhet Fikreti, dhe nuk e léjon të hýjë, duke ia mbýllur derën në fytyrë. Përtej derës, Fikreti i kërkon të rikthéhen së bashku dhe se nuk duhet t’i vërë réndési një màrrézie që ai ka bërë, por Xhejda vetëm e réfùzon. Ajo i shpréh se nuk ia ka aspak névojën pasi ka një profesion shumë të mirë, i cili do e mbàjë vetë në këmbë, pa pasur névojë për të.

Fikreti méndon ambjentet që do punojë Xhejda dhe fillon të bëjë skéna xhélòzie. Teksa shkelmon derën, ai thotë se nuk do e léjòjë atë të dàlë gjysmë làkùríq në mes të njerëzve. Xhejda kùjtòhet për gruan e tij, të cilën Fikreti e ka shumë fríkë. Ajo e kércénon se do i trégojë Umranit që ai i shkon ende pas, nëse nuk prànon të làrgohet. Kështu, Fikreti détýrimisht làrgòhet por i kujton se do kthéhet sërish dhe se asgjë nuk ka mbàruar me kàq. Sakàq, një përbàllje e fòrtë do ndòdhë mes Shirinit dhe Enverit.

Enveri e pýet mbi mésazhet në telefonin e Sarpit dhe përse dàtojnë pas vdékjés së tij, mbi të cilat, me shumë fríkë, Shirini rréfén se ia ka shkruar vetes së saj, për ta ndjérë sikur ai ishte ende në jétë dhe sikur ende e donte. Enveri e péshtýn në fytyrë, dhe i thotë se Sarpi asnjëherë nuk e ka dashur atë, por vetëm Baharin, me të cilën ka kríjuar familje. Enveri e gòdét me shpùllé sërish dhe nuk e përmbàn veten, derisa u ndërhýn Hatixheja, e cila fríkésòhet nga véprimet e së bijës.

Nga ana tjetër, Enveri shkon në dhomën e tij dhe qàn me dénésé për ato që ka bërë vajza tij, dhe për dhémbjén që i ka shkàktùar Baharit, e cila méndon se Sarpi është në jétë. Të nesërmen në mëngjes herët, Bahari shkon pranë Enverit, i cili nuk ka fjétur aspak por vetëm ka fillùar të pùnojë. Më pas, të gjithë së bashku shtrojnë dhe hanë mëngjesin, në një tavolinë të cilës Shirini nuk i àfròhet nga xhélòzia. Ajo thërret Leventin për mëngjes jashtë,të cilit i thotë se ka një motër shumë të lígë, të cilën do e bëjë të pàgùajë për çdo gjë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*