Grua/ Hatixhe i kërkon Enverit që ai të zhvéndoset tek Bahari

Enveri mùndohet të bíndë Hatixhenë në shtëpi se duhet të jenë më të afërt me Baharin dhe fëmijët pasi ato nuk kanë askénd tjetër, por Hatixheja revòltòhet aq shumë sa i kërkon të mos ia përmendë më asnjéherë dhe nëse me të vërtetë e ka me kaq ngùt që të jetojë me ta, atëherë le të shkojë ai vetë në shtëpinë e Baharit dhe të zhvéndoset atje. Për Baharin, do jetë një ditë e bukur në punë.

Atë e thérret shefja e rrobaqépésisë dhe i tregon se nuk do ia héqë nga rroga paratë e hékurit që théu ditën kur i ra të fíkët dhe u rrézua. Më e lumtur se kurrë, menjëherë të nesërmen Bahari i merr Nisanit një palë çizme të reja dimërore, për të cilat kishte aq nevojë. Në shtëpinë e tyre vjen sërish Bora, për të cilin Musai nuk arrin të kujdéset pasi nuk di aq mirë.

Ato sjellin tortë me vete dhe pasi që janë làrguar nga shtëpia Baharit, kjo e fundit me fëmijët vendosin që t’i dërgojnë tortën Hatixhesë në shénjë falënderimi për ngrohësin e ujit. Bahari, Nisani dhe Doruku shkojnë pranë shtëpisë së gjyshes por ajo as që u hédh sytë atyre. Duke i kàpur dorën Shirinit, ajo kthén mbràpsht nipin dhe mbesën, bashkë me vajzën e saj. Këtë e mëson Enveri dhe nevríkoset së tepërmi me familjen e tij.

Fshéhurazi, ai provon të marrë disa ushqime nga shtëpia që t’ia dërgojë Baharit, por Hatixheja e kupton dhe e ndàlon, duke ia marrë ushqímet dhe duke i hédhur në koshin e mbéturínave. As Enveri dhe as Hatixheja nuk janë në dijeni se sa i génjen Shirini, e cila nuk shkon në kurs fàre dhe i thotë mësuesit se nuk mùndet ta frekuentojë pasi nëna saj ka pròbleme mendore dhe i duhet të kujdéset për të por gjòja, Hatixheja nuk e di se është e sémurë. Sa do vazhdojë génjeshtra e Shirinit në të dyja anët?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*