Grua/Enveri zbùlon veten para Sarpit

Sarpi ballàfaqohet me Arifin, fytyrën e të cilit e kùjton fare mirë ta ketë parë edhe më përpara, në po të njëjtën ditë që shikoi djalin e tij, Dorukun, por ende nuk e bën dot lìdhjen, duke mos qenë i sigurtë se ai fëmijë është Doruku. Ai làrgohet për në makinën e tij, dhe Arifi i lèhtësuar làjmëron Hatixhenë të dalë jàshtë, për të shkùar së bashku në spìtal tek Baharit. Sapo ato làrgohen, Sarpi sërish shkon të tròkasë në derën e Enverit. Ai nuk pùshon së tròkituri, me shumë forcë, duke qenë i bìndur se është në shtëpi.

Për një çast, lòdhet dhe ùlet në gjùnjë para derës, ndërsa Enveri që mùndohet të fshìhet brenda në shtëpi, ngàtërron një bùton në televizor dhe zèri i làrtë i televizorit zbùlon fàktin që Enveri ndòdhet brènda. Prandaj, Sarpi vàzhdon të tròkasë fort e më fort, duke pànikosur më tepër Enverin. Ndërkohë, Bahari i tregon Xhejdës për pùthjen me Arifin, duke lùmturuar Xhejdën së tepërmi. Teksa të dyja ndòdhen në koridorin e spìtalit duke ecur ngadalë për hìr të Baharit, në po atë koridor kalon Azmiu, krahu djathë i Nezirit.

I veshur me kostum dhe shumë i pashëm, ai tërhèq vëmèndjen e Xhejdës, e cila shprèh menjëherë pëlqimin e saj para Baharit. Më pas, prèsin në koridor gjersa Baharit i màrrin gjàk sërish për anàliza, dhe Xhejda shìkohet sy më sy me të, duke krìjuar një kìmi. Ajo nuk e di àspak se kush është ai pèrson, por di që i pëlqen. Brenda në dhomën e Baharit, ajo qàn dhe lùtet njëkohësisht, që Shirini të shfàqet dhe të japë pàlcën për të, që t’i shpètojë jetën. Gjatë asaj kohe, Shirini ndòdhet në shtëpi, duke u zbùkuruar për Suatin.

Ajo bën màkjazh dhe vèshje ènkas për të, dhe i afròhet për t’i tèrhequr vèmendjen, por nuk do e ketë të lehtë. Tashmë Suati është i intèresuar në zhdùkjen e Baharit, ndaj dhe pyet Shirinin se nga kush do e màrrin pàlcën për trànsplantin e saj. Kështu, Shirini tregon gjithë historinë e tràdhëtisë së babait të Baharit, me Baharin ‘tjetër’, duke qenë e bìndur se do e màrrin palcën nga motra tjetër e Baharit. Nga ana tjetër, Sarpit i bie të fìkët nga mùngesa fùqisë, ndaj Enveri vë sërish dorën në zemër dhe e mèrr brenda, ku Sarpi zgjohet dhe pyet nëse Bahari dhe fëmijët jetojnë.