Grua/ Enveri rrézikon Shirinin gàbimisht

Bahari me fëmijët shòqërohen nga gjysh Enveri për në shtëpi dhe gjatë gjithë rrugës, të gjithë dëgjòjnë me vémendje dhe dashuri, hístorinë e Baharit dhe Sarpit kur mésuan se do béheshin príndër, si me Nisanin, ashtu edhe me Dorukun. Ato mbérrijnë në shtëpi shumë të lùmtur, por sapo hynë brenda, fillòjnë të péshpërisin sérish, duke pasùr fríkë nga Hatixheja, pasi dùkshëm ajo nùk i do në shtëpi. Nisani shpréhet se ka fríkë të mésohet në atë vend, pasi do mérzitej më shùmë kur të iknín.

Pasi fëmijët bíen të flénë, Enveri shkòn në dhomën e tyre dhe e ftòn Baharin të qéndrojë me të, Hatixhenë dhe Shirinin në sàllon, për të ndjékur télevizor. Në ekran shfàqet një emísion me pýetje, ku kònkurentëve u paràqiten 4 opsione me pérgjigje, që të mund të zgjédhin të sàktën. Enveri dhe të tjerët në sallon, mundohen të japin një pérgjigje të sàktë para se e vérteta të shfàqet në ekran, dhe pérgjigjet e sakta të Baharit kríjojnë téndosje të situatës për Shirinin dhe Hatixhenë.

 

Gjatë asaj kohe, një telefonatë për Enverin do síklétosë së tepérmi Shirinin dhe Hatixhenë, të cilave u dùhet të réagojnë me të shpéjtë. Pérsoni në anën tjétër të teléfonit kérkon nùmrin e Shirinit, dhe Enveri, pa e ménduar aspak më théllë, fillòn të thotë numrin e së bijës, në prézencë të Baharit. Nënë e bijë pànikosen dhe reàgojnë, duke e detýruar Enverin të dalë nga dhoma tjetër të flasë. Bahari ndërkohë, nuk kùpton asgjë nga e gjithë ajo situatë, ku do mund të mésonte kush është ‘ajo gruaja’.

Atë natë, me késhillën e Jelizit, Bahari rihàp teléfonin e Sarpit për të shíkuar dàtimet e mesàzheve. Ajo shòkòhet e tëra kur méson se ato mesazhe janë dérguar pas datës kur është dhénë làjmi i vdékjés së Sarpit. Menjëherë, dél jàshtë në oborr për të telefonuar Jelizin. Dàlja e saj në atë orë çùdit së shumti anëtarët e tjerë të shtëpisë, por nuk mund të zbulojnë gjë. Bahari i trégon Jelizit se Sarpi jéton dhe të nesérmen në mëngjes, Jelizi i shkòn pranë. Hatíxhe ndihet në siklet që fëmijët pëshpërisin në sy të saj, ndaj i afròn që ta mbùlojnë në puthje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*