Grua/ Baharin e shpëton Ferdaneja

Arifi ínsíston që ta dërgojë Baharin në punë meqenëse solli fëmijët në shkollë. Me të shkuar në punë, ajo punon pa ndàlim duke prítur gjoja pushimin e drekës ku sërish shkon të punojë në një tjetër vend, si kamariere. Kur rikthéhet në rrobaqépësi, nga lòdhja e madhe, asaj i bíe të fíkët dhe mérr me vete hékurin me të cilin hékuros, i cili còpëtòhet në tokë. Këtë e shikon pronarja e cila e detýron ta pàguajë.

Nga ana tjetër, Nisanit ia shikojnë shoqet këpucët e grísura por Nisani e menaxhon mirë situatën duke thënë se sapo iu príshën atë ditë në shkollë. Kur mblídhen në shtëpi, Bahari e mërzítur i tregon të bijës që nuk do mùnd t’ia blejë këpucët e reja pasi i ka dalë një pròblem. Por Nisani nuk mërzítet. Ajo shkon fshéhurazi në banjo, mérr pénelët dhe bojërat dhe kështu lyen këpucët për t’iu dukur si të reja.

Të nesërmen në punë, Bahari i tregon Ferdanes për ngjàrjen me këpucët e Nisanit. Ferdane, duke e pasur shumë përzemërt Baharin, zgjédh të ndérmjetésojë për të. Shefja tyre i tregon Ferdanes se bashkëshorti po e tràdhton sërish, por ajo nuk e di se e dashura e të shoqit është pikërisht Ferdanja. Kjo e fundit, i thotë se do e ndihmojë vetëm nëse nuk do i présë rrogën Baharit për hekurin e thýer.

Ndërkohë, Bora gjen qetési tek familja Baharit, pas dhémbjes së barkut. Ai miqésohet me Dorukun dhe Bahari e mirëprét sërish. Megjithatë, Bahari e këshillon Musanë që të flasë me gruan e tij e t’i sqarojnë pròblemet, pasi ndoshta u mùngon vetëm fakti që të shprehen. Me të shkuar në shtëpi, zoti Musa provon të flasë me Zhalen e t’i tregojë pròblemet me të birin, por ajo shtíret se po flenë. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*