Grua/Bahari vàjton dashurinë për Arifin

Bahari ndàlon në lokalin e Arifit teksa kthehet nga shkolla e fëmijëve. Në vend të Arifit, aty ndòdhet Jusufi, i cili nuk lë fjalë pa e akùzuar Baharin sapo e shikon, duke ia hèdhur asaj të gjithë fàjin për gjèndjen e Arifit. Sapo hyn në apartament, Bahari fillon të qàjë me dènesë, aq sa e dëgjon edhe Arifi brenda nga shtëpia tij dhe menjëherë i shkon pranë. Ai e fton brenda në shtëpi dhe insìston që ajo të hyjë, sado që Bahari kùndërshton nga sìkleti i Jusufit. Brenda në shtëpi, Bahari kërkon shumë ndjèsë për gjèndjen në të cilën ai ndòdhet.

Arifi i sqàron se nuk ka àsnjë àrsye për çfarë të kërkojë ndjèsë, por gjithashtu i kërkon që të ketë shumë kùjdes nga Sarpi dhe njerëzit me të cilët ai është ngàtërruar, pasi rrèziku që atyre u kànoset, nuk është àspak për t’u nènvlerësuar. Ai gjithashtu i tregon se e ka parë se si e ka përqàfuar Sarpin natën e parë që e ka takuar në shtëpi, por nuk ka àsgjë për të komentuar. E vètmja gjë që mùnd të thotë Bahari, është se e ka dashur shumë Arifin. Ajo qàn me dènesë porsi një fëmijë, dhe ashtu làrgohet, duke e lënë Arifin të vètëm.

Gjatë asaj kohe, Xhejda është làrguar nga shtëpia më herët se orari që shkonte në shtëpinë e Zhalesë, sepse Jelizi e pyeste pa ndàlim mbi shtëpinë e saj dhe punën e re. Xhejda, që nuk i ka treguar àskujt si dhe përse nuk është më në punë, nuk dëshiron t’u përgjigjet dhe kështu làrgohet. Jelizi e mëson nga Bahari se si Xhejda e ka gènjyer, sepse Bahari po atë ditë është takuar me Zhalenë, e cila i ka treguar gjithçka që ka ndòdhur dhe duke mos pasur fytyrë për t’i dalë para Xhejdës, i ka dërguar fjalë ndërmjet Baharit.

Kjo e fùndit, fton Jelizin në shtëpinë e saj dhe teksa përmend se i duhet të gjèjë numrin e Sarpit, e shikon se si Jelizi fillon të ngàtërrojë gìshtat e të grìsë bluzën nga strèsi. Duke e njohur shoqen e saj, Bahari pyet disa herë rràdhazi se çfarë po i fshèh dhe e kèrcënon Jelizin se nuk ka më fòrcë për t’ua falur të fshèhtat që i mbajnë, ndaj bën mirë të flasë ose shoqëria tyre mèrr fùnd. Kështu, Jelizi tregon se nìmrin mund ta ketë Shirini, pasi Shirinin në spìtal e ka sjellë Sarpi. Bahari ngrihet menjëherë për të shkuar në shtëpinë e nënës së saj, dhe Jelizi nuk e ndàlon dot. Jelizi kërkon ndìhmë nga Arifi për ta ndàluar, apo ai rèfuzon t’a ndìhmojë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*