Grua/Bahari kùndërshton àshpër Enverin

Enveri, i ndòdhur në shtëpi me Baharin, mblèdh fòrcat për t’i treguar asaj se do divòrcohet me Hatixhenë. Làjmi vjèn si bòmbë për Baharin, ndaj menjëherë kùndërshton. Ajo pàndeh se e gjitha është një lojë fjalësh, por Enveri i trègon se tashmë kanë fìlluar pròcedurat dhe është një rrùgë pa kthìm. Sërish, Bahari insìston të flàsë me nënën e saj dhe ta kthèjë nga ai vendim, por Enveri e ndàlon, duke i thënë se këtë divòrc nuk e dëshiron vétëm Hatixheja por edhe ai vetë, ndaj nuk kanë më përse dhe çfarë të diskùtojnë.

Bahari kërkon shumë ndjèsë, duke u ndjèrë pjesërisht fàjtore për këtë gràdë ku àrriti marrèdhënia e tyre, gjë për të cilën Enveri nuk e shikon në àsnjë àspekt Baharin të ngàrkuar me faj. Nga ana tjetër, Shirini dètyrohet të tèlefonojë nënën e saj, Hatixhenë, për t’i thènë se do e kàlojë natën tek shoqja saj, Elifi. Këtë e bën nga Myniri, personi që po e mbàn atë pèng. Kështu, Hatixheja nuk shqètësohet për të bijën. Leventi vijon ta telefonojë, por nuk àrrin të komunikojë dot me të, ndaj ai telefonon Hatixhenë, nga e cila mèson se ka fòlur me Shirinin.

Kjo e fùndit, në një moment kur ndòdhet e vétme, tènton që të arràtiset nga vèndi ku po mbàhet pèng, por nuk i kanë lënë asnjë dàlje të lirë, ndaj dèshton. Në kamera, ajo vìjon të shikojë të dy prindërit e saj në anë të ndrýshme. Enveri shìkohet mëse i lumtur, duke ndìhmuar Baharin të hapë rrobat. Të nesërmen, si pranë Enverit, ashtu edhe pranë Hatixhesë, Myniri dèrgon nga një person, të cilët tashmë jo vetëm do i ndjèkin me kamera, por edhe do u flasin, për të shtùar ende më shumë pànikun tek Shirini, e cila kèrkoi të flàsë me Sarpin.

Sakàq, fëmijët e Baharit, Nisani me Dorukun, fìllojnë të grìnden me njëri tjetrin për rrobat që do veshin në dasmën e Xhejdës. Doruku kèrkon të vishet si dhëndërr, por Nisani e kùndërshton. Ajo nuk dèshiron që Doruku t’i kèrkojë diçka nënës së tyre, gjë për të cilën ajo nuk ka mùndësi t’ia blejë. Duke ngrìtur zërin, ato tèrheqin vëmendjen  e Baharit dhe Enverit. Ky i fùndit, pasi mëson se çfarë po ndòdh, vendos që t’i màrrë përsipër veshjen Dorukut. Ai do blèjë copat e duhura, për t’i qépur një kostum Dorukut të vogël.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*