Grua/ Bahari kércénohet nga komshiu saj

Bahari me fëmijës e saj ecin në rrugë dhe paprítur shikojnë një dyqan me rroba fëmijësh, i cili tërhéq shumë vémendjen e Nisanit, duke marrë shkàs nga dasma e shoqes së ngùshtë të Baharit. Nisani vogël dashurohet me fustanin dhe kërkon që ta provojë. Ai i rri fíks në trup, por me shumë dhímbje në shpirt dhe lòt në sy, Bahari i thotë se nuk mund ta màrrin. Për të mos e mërzítur nënën e saj, Nisani shpréhet se nuk e kishte pëlqyer aq shumë fustanin gjithsesi.

Në mbrëmje, Bahari ndihet më kéq se asnjéherë tjetër pasi ka mërzítur vajzën e saj. Ajo i flet fotografisë së Sarpit kur është e vetme, nga i cili kërkon falje që i théu zemrën vajzës së tyre. Por Bahari nuk do e lërë me kaq. Ajo vendos që të marrë fustanin që dikur Sarpi i kishte blerë, dhe ta présë me përmasat e Nisanit. Bahari surprízon dhe lumturon të bijën me fustanin që i dhuron.

Sakaq, në anën tjetër ndodhet nëna e Baharit, Hatixheja. Ajo kërkon që të mos hapet tema e Baharit në shtëpinë e tyre pasi ka fríkë se mùnd të mërzísë të bijën tjetër, Shirinin. Por edhe Enveri kërkon të flasë me vajzën e tyre, që të krijojë një lídhje mes motrave. Ai shkon pranë Shirinit por nuk mirëprítet àspak. Shirini bërtet me të madhe dhe thotë se nuk kërkon të ketë asgjë me Baharin, dhe as t’i dëgjojë emrin.

Një ngjàrje shumë e pakéndshme do ndodhë në apartamentin e Baharit. Komshia saj, Xhejda, sërish tregohet drédhàrake dhe bashkëshorti i saj fillon ta vérejë. Ai bértet me të madhe kur nuk e gjen në shtëpi dhe i gjithë pallati ngríhet në këmbë. Fëmijët fríkësohen ndàj Bahari i thotë se po xhírohet një film. Xhejda shkon tek Bahari dhe bën gjòja se ishte aty gjatë gjithë kohës por nuk e ka dëgjuar Fikretin. Ky i fundit kércénon Baharin me fëmijë nëse ajo e génjen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*