Grua/Bahari grís vellòn e nusërisë së saj

Xhejda ndàn me Jusufin historinë e jetës së saj të dhémbshme, duke tréguar se ka një fëmijë, një djalë në moshën 6 vjeçare, i cili ka lindur me àftësi të veçànta, ndaj ka nevòjë edhe për kùrim dhe edùkim të veçantë. Familja e saj nùk ka mùndësi ekonòmike për të pàguar gjithë ato shpenzime, ndaj të gjithë pàratë që Xhejda ka nxjerrë në jétë, kanë shkuar për familjen.

Sakaq, darka me Arifin në shtëpinë e Enverit ka mbaruar dhe tashmë Baharit i duhet të rregullojë dhomën ku do qëndrojë me fëmijët. Enveri ndihet shumë në síklet që Hatixheja nuk është mùnduar aspak të rregullòjë diçka para se Bahari të vinte, por megjithatë, ajo nuk e vrét mendjen. Për t’ua bërë fëmijëve më të këndshëm ambjentin, Bahari nxjerr vellon e saj, fustanin e nusërisë, dhe e gris të tërin për të zbukuruar dhomën.

Gjatë kohës që Bahari merret me rregullimin e dhomës, fëmijët luajnë me njëri tjetrin, por, duke péshpëritur. Atyre u është fíksuar në mendje që do e bézdisin shumë gjyshen e tyre, Hatixhenë, në rast se do flasin si gjithmonë. Enveri mundohet t’i mikpresë më tepër, por fëmijët arrijnë ta dàllojnë që Hatixheja nuk i do në të njëjtën shtëpi.

Nga shpejtimi, Bahari harròn telefonin e Sarpit në sallonin e ndenjes. Shirini dhe Hatixheja, e shikòjnë telefonin dhe këtë e marrin si shénjë nga Bahari, gjòja se ajo e di se ka të bëjë me Shirinin dhe po e lë qéllimisht. Nënë e bijë, Hatixheja dhe Shirini shprehin gjithë pàkénaqësinë e mundshme për prezencën e Baharit, por kjo e fùndit, ndonëse e kupton, vendos të mos merret aspak me atë pjesë.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*