Grua/ Bahari fiton lojën kundér Arifit

Bahari zgjohet edhe një ditë tjetër si gjithmonë, e rréthuar nga fëmijët e saj. Ajo shòkohet nga letra që gjen në derën e apartamentit të saj, në të cilën shkruhet se ka vetëm disa ditë kohë që të bòshatísë shtëpinë pasi nuk lejohet që të qëndrojë më aty. Për të mos mërzítur fëmijët, ajo i génjen duke u thënë se në letër shkruhet se çfarë ngjyre duan fëmijët të lyejnë pallatin.

E frùstrùar nga letra, Bahari ulet menjëherë në shtëpinë e Jusufit por nuk përgjigjet askùsh, ndàj shkon pranë Arifit. Ajo i shpjegon gjithë situatën dhe thékson se nuk ka përse të dénohet vetëm sepse e ka parë Jusufin në shtëpinë e Xhejdasë por Arifi shprehet se nuk ka të bëjë àspak me situatën e saj. Megjithatë, Bahari nuk héq dorë. Ajo fton Arifin që të luajnë tavllë. Nëse do fitojë Bahari, ai do ndërhýjë tek babai tij për të.

E gjithë lagjja mblídhet për të shikuar lojën mes tyre, nga e cila Bahari del fituese. Ajo rikthéhet në shtëpi, e lumtur. Sakaq, Musai shkon sërish me Borën në punën e Zhales pasi Bora insiston tek nëna tij. Aty, rastisen me doktor Sinanin, ish të dashurin e Zhales, i cili e prezanton veten si një shok të dikurshëm universiteti. Duke qenë shumë i sjellshëm, Musai e fton menjëherë për darkë, po atë mbrëmje. Zhale nuk i gëzohet àspak këtij fakti.

Nga ana tjetër, Enveri është i bíndur se vajza tij, Shirini, po i génjen. Ndàj, diskuton me Hatixhenë dhe vendosin që të flasin me profesorin e kursit të pikturës. Kështu, Enveri shkon dhe bisedon me të. Nga aty, mëson se Shirini i ka génjyer prej shumë kohësh, në lídhje me frékuentímin e Shirinit në kurs, si dhe arsyet që i ka dhënë profesorit, duke kuptuar kështu se ka génjyer në të dyja anët.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*